Diede de Groot reiken

Loting rolstoeltennis Australian Open biedt kans op Nederlandse finale

Er bestaat een goede kans dat de Australian Openfinale van het rolstoeltennis een geheel Nederlandse aangelegenheid wordt. Diede de Groot is in het bovenste deel van het schema geplaatst, terwijl Aniek van Koot en Jiske Griffioen onderin zijn geposteerd.

Titelverdedigster De Groot is de topseed en treft in de openingsronde Dana Matweson uit de Verenigde Staten. Van Koot ontmoet nummer twee van de plaatsing Yui Kamiji, terwijl Griffioen het opneemt tegen Kgothatso Montjane.

In het dubbelspel treedt De Groot samen met Van Koot opnieuw aan tegen Mathewson, die een duo vormt met Montjane. Griffioen vormt een team met de Chinese Zhenzhen Zhu. Zij spelen in de halve finale tegen het koppel Kamiji/Shuker.

Mannen
Het rolstoeltoernooi bij de mannen kent alleen Tom Egberink als Nederlandse deelnemer. De nationaal kampioen opent zijn toernooi tegen de Australische wildcardspeler Ben Weekes met wie hij ook dubbelt. Samen nemen zij het op tegen de als eerste geplaatste Britten Alfie Hewett en Gordon Reid.

In het onderdeel Quads is Sam Schröder het tweede reekshoofd. Hij speelt in de eerste ronde tegen David Wagner. Niels Vink mag in de openingsronde aantreden tegen nummer één Dylan Alcott.

In het dubbelspel spelen Schróder en Vink tegen Alcott en Heath Davidson.

Meer informatie, uitslagen en planning vind je hier.

Alle wedstrijden zijn te bekijken via de Eurosport Player.