HK211217 1204

Van de Zandschulp en Brouwer strijden om nationale titel

De mannenenkelspelfinale van het TennisDirect NK Tennis gaat tussen Botic van de Zandschulp en Gijs Brouwer. De nummer één van de plaatsingslijst sloeg zich met 5-7 6-3 6-3 langs Jelle Sels, terwijl Brouwer geen moeite kende met Michiel de Krom.

De halve finale op het Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen tussen Van de Zandschulp en Sels was een herhaling van de eindstrijd van vorig jaar. Toen was het Sels die als winnaar van de baan stapte, doordat Van de Zandschulp vanwege een knieblessure de partij niet kon uitspelen.

De 26-jarige Van de Zandschulp nam revanche op zijn leeftijdsgenoot al moest hij na het verlies van de openingsset wel alle zeilen bijzetten. Om een tweede titel na zijn eindzege in 2016 toe te voegen aan zijn erelijst dient Van de Zandschulp zondag zien af te rekenen met Gijs Brouwer.

In de andere halve finale sloeg Brouwer zich overtuigend met 6-4 6-1 langs Michiel de Krom. De nationaal kampioen outdoor toont de hele week al goede vorm. Op zijn route naar de finale versloeg de linkshandige speler ook de als derde geplaatste Jesper de Jong en wildcardspeler Max Houkes in straight sets.

De finale van het TennisDirect NK Tennis start zondag om 11.10 uur en wordt live uitgezonden door ZiggoSport.

De wedstrijd is ook via een livestream op deze site te bekijken.

Dubbelspel
In het dubbelspel was Sels wel succesvol. Samen met Brouwer was hij in de finale te sterk voor Jesper de Jong en Bart Stevens. Het duo versloeg het als eerste geplaatste team met 6-4 6-7 10-5.