HK211219 355

Lamens troeft Visscher af in finale TennisDirect NK Tennis

Eén ding op de finaledag van het TennisDirect NK Tennis stond van te voren vast. Er zou een nieuwe kampioen bij de vrouwen worden gekroond. Het werd Suzan Lamens die Stephanie Visscher in de eindstrijd met 6-3 6-2 overklaste.

Lamens is de huidige nummer zes op de Nederlandse ranglijst en was als eerste geplaatst bij de nationale kampioenschappen op de indoorbanen van het Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen dat zonder publiek werd gehouden.

De 22-jarige speelster uit Berkel en Rodenrijs schoot uit de startblokken en liep in rap tempo uit naar een 5-1 voorsprong. Derde reekshoofd Visscher kwam nog terug tot 5-3, maar kon niet voorkomen dat de nummer één van de plaatsing de openingsset met 6-3 naar zich toetrok.

Het tweede bedrijf kende een soortgelijk scoreverloop. Opnieuw was het Lamens die de eerste tik uitdeelde door vier van de vijf games te winnen en daarmee op 4-1 kwam. Visscher wist nog één game terug te krabbelen voordat Lamens het slotakkoord pakte.

Het eerste wedstrijdpunt bij 5-2 werd door Lamens met een backhand volley direct benut. De pupil van Martin van der Brugghen slaakte een kreet van blijdschap waarna een knuffel van de sportieve verliezer Visscher volgde.

‘Toen ik zag dat ik als eerste geplaatst in het schema stond, schepte dat wel bepaalde verwachtingen voor mij. Maar omdat ik net ben hersteld van een elleboogblessure was mijn doel om in het toernooi te groeien. Dat is wel gelukt. Ik ging gedurende de week steeds beter spelen’, glunderde de winnares.