HK211217 1253

Lamens en Visscher knokken zich naar finale TennisDirect NK Tennis

Suzan Lamens en Stephanie Visscher binden zondag de strijd aan om de vrouwenenkelspeltitel van het TennisDirect NK Tennis. Beiden speelsters moesten in de halve finale alles op alles zetten om de eindstrijd te bereiken.

Lamens rekende voor een finaleplek op het Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen af met Merel Hoedt. De nummer één van de plaatsingslijst kwam terug van een set achterstand en boekte een 5-7 6-2 6-3 zege op de als vierde ingeschaalde Hoedt, die aan het begin van de tweede set werd behandeld door de fysiotherapeut.

Visscher had maar liefst drie uur nodig om zich te ontdoen van Anouk Koevermans. Het derde reekshoofd won het gevecht dat werd gekenmerkt door lange rally’s en veel emotie met 7-5 4-6 6-2.

De finale tussen Lamens en Visscher start zondag na de eindstrijd bij de mannen. Botic van de Zandschulp en Gijs Brouwer beginnen om 11.10 uur aan hun titelstrijd.

Beide wedstrijden zijn te zien via ZiggoSport en via een livestream op deze website.

Dubbeltitel
De hoofdprijs in het vrouwendubbelspel werd een prooi voor Demi Tran en Lian Tran. De zusjes wonnen de finale overtuigend met 6-2 6-1 van het als eerste geplaatste koppel Vedder/Visscher.