HK211217 1118

Egberink onttroont Scheffers op TennisDirect NK Tennis

Tom Egberink is voor de tweede keer Nederlands kampioen geworden. Op het Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen klopte hij in de finale van de TennisDirect NK Tennis Maikel Scheffers met 7-5 6-2.

De 28-jarige Egberink keek tegen titelverdediger Scheffers snel tegen een 4-1 en 5-3 achterstand aan. Vervolgens kwam de nummer één van de plaatsingslijst beter in zijn spel en wist de openingsset in zijn voordeel om te buigen.

Het sterke spel zette hij in het tweede bedrijf door en besloot de partij met een snoeiharde forehand return.

‘Maikel startte goed. Ik speelde in het begin niet mijn eigen spel. Bij 4-1 zei ik tegen mijzelf dat ik echt een tandje bij moest zetten, want anders zou het weleens snel afgelopen kunnen zijn. Dat lukte gelukkig. Na de setwinst (7-5, red.) speelde ik een stuk losser en serveerde ik goed waardoor het in de tweede set 6-2 werd', sprak Egberink na afloop.

Vorig jaar was Egberink bij de buitenversie van de nationale kampioenschappen ook de beste. Zijn tweede Nederlandse titel was de eerste indoor. De zilveren medaille winnaar bij de Paralympische Spelen in Tokyo bekroonde daarmee zijn sterke seizoen.

Dubbelspel
Aan dezelfde kant van het net waren Egberink en Scheffers ook succesvol. In de finale van het dubbelspel versloegen zij Robin Groenewoud en Maarten ter Hoften met 6-1 6-3.