HK201004 052

Rojer naar dubbelfinale, Van de Zandschulp haalt het net niet

Het scheelde niet veel of de dubbelfinale van de Stockholm Open werd een duel tussen twee Nederlanders. Jean-Julien Rojer plaatste zich als eerste op de vrijdag wel voor de eindstrijd van het ATP 250-toernooi, maar Botic van de Zandschulp strandde daarna in de halve finale.

Aan de zijde van Aisam-ul-Haq Qureshi won de 40-jarige Rojer met 6-3 6-2 van Markus Eriksson en Elias Ymer. De Zweedse thuisspelers hadden een wildcard van de organisatie gekregen.

Het wordt niet de eerste finale in Stockholm voor het duo Rojer/Qureshi. In 2013 ging het koppel er met de hoofdprijs vandoor. In 2017 moest de Nederlands/Pakistaanse tandem genoegen nemen met zilver.

In totaal speelde Rojer al vijftig finales in zijn lange loopbaan. Vier daarvan wist hij met Qureshi winnend af te sluiten. De laatste toernooizege boekte Rojer in 2019. Bij het indoortoernooi van Basel bleef hij met Horia Tecau ongeslagen.

Om een dertigste titel aan zijn palmares toe te voegen dient de op CuraƧao geboren dubbelspecialist zien af te rekenen met Santiago Gonzalez en Andres Molteni.

Het Mexicaans/Argentijnse koppel hield met 7-6(2) 6-2 Van de Zandschulp, die samen met Emil Ruusuvuori speelde, uit zijn eerste eindstrijd op de ATP Tour.