Tokyo 2020 Paralympics. Training. Sessions 654717 Tokyo 2020 Paralympics. Training. Sessions Credit Ando Llamera

Nederlandse topfavorieten van start bij Wheelchair Masters

Maar liefst 39 spelers zijn deze week in Orlando (Florida) neergestreken voor de NEC Wheelchair Singles Masters en de UNIQLO Wheelchair Doubles Masters, oftewel het officieuze wereldkampioenschap rolstoeltennis dat tot en met zondag 7 november duurt. Onder die groep bevinden zich zeven Nederlanders. En zoals zo vaak bij elk groot toernooi behoren onze landgenoten tot de favorieten.

Buiten kijf staat dat Diede de Groot de absolute nummer één in het enkelspel is. De 24-jarige speelster won dit jaar alle Grand Slamtoernooien en voegde daar ook nog een gouden medaille op de Paralympische Spelen aan toe. De mondiale nummer één is samen met drie andere speelsters geplaatst in Poule A van het enkelspel. In de andere poule bestaande uit vier spelers komt Aniek van Koot in actie.

Bekijk hier het speelschema van het vrouwenenkelspel.

De nummer één en twee van elke poule plaatsen zich voor de halve finale.

De Groot en Van Koot doen samen ook mee aan het dubbelspel.

Bij de mannen is Tom Egberink de enige Nederlander in het enkelspel van het rolstoeltennis. Hij vormt samen met Gustavo Fernandez, Stephan Houdet en Takuya Miki Groep B.

Bekijk hier het speelschema van het mannenenkelspel.

Aan de zijde van Maikel Scheffers komt Egberink ook in actie in het dubbelspel. Het duo start hun tocht naar een finaleplaats in Groep A. Ruben Spaargaren vormt in Groep B een koppel met de Belg Jef Vandorpe.

Sam Schröder is de grote man in het onderdeel Quads. De Limburger heeft inmiddels al twee groepswedstrijden gewonnen en kan een halve finaleplaats niet meer ontgaan. Dat geldt ook voor Niels Vink in Groep B. Ook hij won al twee partijen.

Bekijk hier het speelschema van het enkelspel in het onderdeel Quads.

Schröder en Vink die bij de Paralympics goud in het dubbelspel wonnen zijn als duo de grote favoriet voor de titel van de UNIQLO Doubles Masters.

De wedstrijden op het centre court van het USTA National Campus zijn live via de facebookpagina van de Internationale Tennis Federatie en YouTube te volgen.

Meer informatie, uitslagen en planning vind je hier.