Wouter Hillegersberg

Nationale Overdekte Junioren Kampioenschappen in Den Haag van start

Na een jaar afwezigheid staan de Nationale Overdekte Junioren Kampioenschappen (NOJK) op punt van beginnen.

De beste junioren in de leeftijdscategorieën tot en met 12 en 16 jaar nemen vanaf woensdag 1 december bij tenniscentrum De Rhijenhof in Den Haag het tegen elkaar op. De finales in het enkelspel staan op zondag 5 december gepland.

De categorieën t/m 14 en 18 jaar zijn een week later aan de beurt.

Het evenement voor de beste junioren van Nederland is een samenwerking tussen de KNLTB, De Rhijenhof en Burgersdijk Tennis en kan alleen onder strikte voorwaarden plaatsvinden. Door de coronamaatregelen is publiek niet toegestaan. Elke speler mag één chauffeur meebrengen. Dubbelwedstrijden worden niet gelijktijdig met het enkelspelschema gehouden. De dubbelpartijen voor alle leeftijdsklassen worden van 16 tot en met 19 december georganiseerd.

Tot en met 12 jaar
Op de indoorbanen in Den Haag zijn de winnaars van de Nationale Junioren Kampioenschappen (NJK), die afgelopen zomer in Hilversum werden georganiseerd, van de partij. Wouter Hillegersberg en Sophie Ray gaan proberen om naast hun eerder dit jaar behaalde titel op gravel ook de beste te zijn op hardcourt.

Stan Put zal voor Hillegersberg de grootste uitdager zijn. Put is de tweede op de plaatsingslijst. Bij de meisjes is Ray de topseed. Gevolgd door Fleur de Bresser.

Tot en met 16 jaar
Isis van den Broek en Abel Forger zijn als eerste geplaatst in de categorie tot en met 16 jaar.  Van den Broek is regerend nationaal kampioen. Joy de Zeeuw, Annelin Bakker en Rose Marie Nijkamp zullen haar het vuur na aan de schenen proberen te leggen.

Forger zal Kyvan Rietkerk en Lars Wagenaar als voornaamste concurrenten in het speelschema terug zien. Wagenaar greep afgelopen zomer de nationale titel. De net 14 jaar geworden Mees Röttgering heeft een wildcard voor de categorie tot en met 16 jaar op zak. Een aantal maanden geleden won hij het NJK t/m 14 jaar en mag deze week in een leeftijdsklasse hoger de uitdaging aangaan.

Speelschema's
De loting voor de categorie tot en met 12 jaar is dinsdagavond vanaf 20.00 uur hier te bekijken. De wedstrijden starten woensdag 1 december om 09.00 uur.

Spelers tot en met 16 jaar moeten een dag langer geduld hebben. Hun speelschema wordt woensdagavond om 20.00 uur hier gepubliceerd. Deze wedstrijden starten donderdag 2 december.