Boy Vergeer

KIA Eredivisie Heren in stijl afgesloten

Vorige week werd Sportverlichting.com Suthwalda kampioen. De club uit Zuidwolde kwam op de laatste speeldag niet meer in actie. Nieuwerkerk stelde de tweede plaats veilig door te winnen van Heerhugowaard, terwijl Life & Finance Spijkenisse en Lewabo Huisman Groep de punten deelden.

Nieuwerkerk – Heerhugowaard 4-2
Niets anders dan de eer stond op het spel. Het was de thuisclub uit Nieuwerkerk aan den Ijssel die de basis voor de overwinning in de singles legde.

Jeroen Camfferman kende geen problemen om zich langs naamgenoot Jeroen van der Ven te slaan. Patrick Speelman en Stephan Fransen boekten namens Nieuwerkerk ook een zege in twee sets door respectievelijk Robert Kef en Bart de Gier te verslaan.

Dax Donders zorgde voor het enige enkelspelpunt voor de bezoekers uit Heerhugowaard door in drie sets te winnen van Guy den Heijer, waarna Nieuwerkerk met 3-1 leidde.

De dubbels werden vervolgens gedeeld waardoor de eindstand op 4-2 voor Nieuwerkerk werd bepaald.

Life & Finance Spijkenisse – Lewabo Huisman Groep 3-3
In Spijkenisse werden wel alle zes partijen uitgespeeld. Het leverde echter geen winnaar op. Life & Finance Spijkenisse wist door de dubbelspelen langszij te komen.

Het was Lewabo Huisman Groep die via zeges van Aloys van Baal, Seppe Cuypers en Justin Eleveld met een 3-1 voorsprong uit de singles kwam. Van Baal versloeg Matthew Pierot, Cuypers won in drie sets van Glenn Smits en Eleveld rekende in straight sets af met Thorsten Sollie. Namens Life & Finance Spijkenisse was het Jannick Lupescu die een punt binnensleepte door Stefan Wauters in drie sets aan de kant te zetten.

Beide dubbels werden een prooi voor de thuisclub. Sollie versloeg met Stefan Weeda aan zijn zijde het duo Wauters/Eleveld. Lupescu en Boy Vergeer waren in een matchtiebreak net iets beter dan Van Baal en Cuypers, waardoor de ontmoeting in een 3-3 gelijkspel eindigde.

Leimonias FDJ Advocaten – Muller Bouw de Pettelaer 5-1
Leimonias FDJ Advocaten heeft de competitie voor eigen publiek overtuigend afgesloten. De club uit Den Haag kwam na de singles op voorsprong, waarna de dubbels niet meer werden gespeeld.

Lennert van der Linden verloor tegen Guus Oerlemans de eerste set, maar kwam vervolgens sterk terug om met 6-7 6-1 6-4 te winnen. Michiel van der Goes stond slechts vier games af tegen Joost de Wildt. Yannick Ebbinghaus deed hetzelfde tegen Rik Muller. Jesse Timmermans tekende voor het enige punt voor Muller Bouw de Pettelaer door te winnen van Michiel de Krom.

Bekijk hier alle uitslagen van speeldag 7.

Eindstand KIA Eredivisie Heren

  1. Sportverlichting.com Suthwalda 26 punten
  2. Nieuwerkerk 23 punten
  3. Lewabo Huisman Groep 19 punten
  4. Life & Finance Spijkenisse 19 punten
  5. Leimonias FDJ Advocaten 18 punten
  6. Muller Bouw de Pettelaer 11 punten
  7. Heerhugowaard 10 punten