HK211024 494

Sportverlichting.com Suthwalda ongeslagen kampioen KIA Eredivisie Heren

Groot feest in Zuidwolde waar Sportverlichting.com Suthwalda voor het eerst in de clubgeschiedenis landskampioen in de KIA Eredivisie Heren is geworden. De club uit Drenthe versloeg op de voor hen laatste speeldag Life & Finance Spijkenisse met 5-1 en stelde daarmee het kampioenschap veilig.

Volgende week zondag is er nog een speelronde in de hoogste klasse van de herencompetitie, maar daarin komt Sportverlichting.com Suthwalda niet in actie. Het team onder leiding van coaches Floris Kilian en Erik Dallinga wist daardoor dat het vandaag minimaal met 5-1 moest winnen om de landstitel veilig te stellen. En zo geschiedde.

Miliaan Niesten was tegen Matthew Pierot oppermachtig en gunde hem slechts drie games: 6-2 6-1. Tim van Terheijden kwam namens de thuisploeg ook sterk voor de dag en liet er met 6-1 6-3 tegen Boy Vergeer ook geen gras over groeien.

Eerste heer Niels Visker moest tegen Thorsten Sollie de strijd in de tweede set staken. Sollie had de openingsset met 6-2 gewonnen, waarna Visker na één game in het tweede bedrijf de handdoek wierp. Boy Westerhof zorgde voor het derde punt uit de singles voor Sportverlichting.com Suthwalda door Jannick Lupescu met 6-2 6-4 te verslaan.

De 3-1 voorsprong na de enkelspelen betekende voor Sportverlichting.com Suthwalda dat het beide dubbels moest winnen om de titel in eigen huis te mogen vieren.

Westerhof en Jarno Jans deden dat met verve door Stefan Weeda en Sollie met 6-1 6-2 te verslaan. Niesten en Terheijden kende meer tegenstand, maar waren met 6-4 7-5 de meerdere van het koppel Vergeer/Lupescu waarna de champagne kon worden ontkurkt.

Leimonias FDJ Advocaten – Nieuwerkerk 1-5
In Den Haag kon Nieuwerkerk alleen Sportverlichting.com Suthwalda van het kampioenschap afhouden als het met 6-0 zou winnen van Leimonias FDJ Advocaten.

Lange tijd leek de maximale score in de maak voor de bezoekers. Alle singles leverden namelijk een punt op voor Nieuwerkerk. Stephan Fransen, Bart van den Berg en Alban Meuffels versloegen respectievelijk Michel van der Goes, Lennert van der Linden en Yannick Ebbinghaus. Guy den Heijer zag Michiel de Krom halverwege de tweede set de strijd staken.

In het eerste dubbelspel ging het echter mis voor Nieuwerkerk. Den Heijer en Jeroen Camfferman waren met 6-3 6-3 niet opgewassen tegen het duo Ebbinghaus/Van der Linden. Het tweede dubbelspel werd wel gewonnen door de bezoekers, waardoor de eindstand 5-1 werd.

Muller Bouw de Pettelaer – Heerhugowaard 4-2
Zowel Muller Bouw de Pettelaer als Heerhugowaard had de smaak van een overwinning voorafgaand aan hun confrontatie nog niet mogen proeven. Het werd uiteindelijk de thuisclub die een eerste overwinning wist te boeken.

Na de singles was de tussenstand 3-1 in het voordeel van Muller Bouw de Pettelaer. Guus Oerlemans had drie sets nodig om zich te ontdoen van Jeroen van der Ven. Ivar Krans kende geen problemen met Robert Kef. Jesse Timmermans rekende in drie sets af met Dax Donders. Bart de Gier deed namens de Noord-Hollanders iets terug door Rik Muller te verslaan.

Beide dubbels werden verdeeld. Timmermans en Muller zorgden voor het bevrijdende vierde punt door te winnen van het koppel De Gier/Van der Ven. Donders en Kef waren met 11-9 in de matchtiebreak net iets beter dan Krans en Oerlemans.

Bekijk hier alle uitslagen van speeldag 6.

Stand na speeldag 6
Sportverlichting.com Suthwalda 26 punten
Nieuwerkerk 19 punten
Life & Finance Spijkenisse 16 punten
Lewabo Huisman Groep 16 punten
Leimonias FDJ Advocaten 13 punten
Muller Bouw de Pettelaer 10 punten
Heerhugowaard 8 punten

Programma speelronde 7
Nieuwerkerk – Heerhugowaard
Life & Finance Spijkenisse – Lewabo Huisman Groep
Leimonias FDJ Advocaten – Muller Bouw de Pettelaer