Matwe

Middelkoop wint in Moskou; Koolhof/Rojer overklast in Antwerpen

Twee ATP-finales werden tegelijkertijd gespeeld. Zowel in Moskou als in Antwerpen was er Nederlandse inbreng. Matwé Middelkoop zorgde in Rusland voor glorie, terwijl Wesley Koolhof en Jean-Julien Rojer in Antwerpen werden overklast.

Zijn 24ste finale op het hoogste niveau wist Middelkoop om te zetten naar winst. Aan de zijde van Harri Heliovaara versloeg de 38-jarige Brabander Tomislav Brkic en Nikola Cacic ondanks drie wedstrijdpunten tegen: 7-5 4-6 11-9.

In de matchtiebreak pakten Middelkoop en Heliovaara met een dubbele break een 3-0 voorsprong. Maar in plaats van zich naar 5-0 te serveren werden maar liefst zeven punten op rij verloren. Brkic en Cacic liepen van 7-3 door naar 9-6 en creëerden zo drie kampioenspunten op rij. Middelkoop en zijn Finse partner bleven knokken en bogen de achterstand om door vijf punten achter elkaar te winnen en daarmee de titel van het ATP 250-toernooi in de Russische hoofdstad.

De VTB Kremlin Cup betekende de elfde dubbeltitel voor Middelkoop in zijn loopbaan en zijn tweede dit jaar. In Winston-Salem was hij met Marcelo Arevalo de beste.

Arevalo en Middelkoop nemen komende week deel aan het ATP-toernooi van SInt-Petersburg. Het als derde geplaatste duo treft in de openingsronde Marcus Daniell en Marcelo Demoliner.

Koolhof/Rojer
Wesley Koolhof en Jean-Julien speelden voor het eerst samen in een titelstrijd. Bij de European Open in Antwerpen kwam het duo uit tegen Fabrice Martin en Nicolas Mahut.

De eindstrijd werd er uiteindelijk eentje om snel te vergeten. Het spel van de Fransen liep als een hogesnelheidstrein. Binnen het uur werd de eindstand in het voordeel van Martin en Mahut met 6-0 6-1 bepaald.

Komende week komen Koolhof en Rojer in actie bij het ATP-toernooi van Wenen. De Colombianen Robert Farah en Juan Sebastian Cabal zijn hun eerste tegenstanders.