Bart Stevens

Leimonias FDJ Advocaten wint van kampioen; Life & Finance Spijkenisse pakt koppositie

Na de derde speeldag in de KIA Eredivisie Heren liggen Life & Finance Spijkenisse en Sportverlichting.com Suthwalda op koers voor de titelstrijd. Regerend kampioen Lewabo Huisman Groep moest op bezoek bij Leimonias FDJ Advocaten een nederlaag slikken.

Muller Bouw de Pettelaer – Life & Finance Spijkenisse 0-6
Op bezoek in ’s-Hertogenbosch pakte Life & Finance Spijkenisse de maximale score. Thorsten Sollie had wel drie sets nodig om zich te ontdoen van Jesse Timmermans. Jannick Lupescu was met 7-5 in de derde set nipt te sterk voor Guus Oerlemans. De overige singles leverden een straight sets zege op voor de bezoekers uit Spijkenisse. Glenn Smits versloeg Rik Muller en Matthew Pierot was oppermachtig tegen Joost de Wildt.

Ook in de dubbels kon Muller Bouw de Pettelaer niet op het scorebord komen. Smits/Vergeer en Weeda/Sollie zorgden ervoor dat de bezoekers met de volle buit uit Brabant vertrokken en daarmee de koppositie op de ranglijst heroverden.

Heerhugowaard – Sportverlichting.com Suthwalda 2-4
In Heerhugowaard werd het verschil in de dubbels gemaakt. Na de enkelspelen was de stand gelijk. Dax Donders en Jake Mak zorgden voor de punten voor het thuisspelende Heerhugowaard. Donders versloeg Niels Visker overtuigend met 6-3 6-2. Mak was in de tiebreak van de derde set net de betere van Tim van Terheijden.

Nadat Jarno Jans namens Sportverlichting.com Suthwalda de tweede set in de tiebreak had gewonnen van Bart de Gier denderde hij met 6-0 door naar de zege. Miliaan Niesten won de openingsset tegen Jeroen van der Ven met 6-0 en klaarde de klus in de tiebreak van de tweede set.

De beide dubbels leverde een twee sets overwinning op voor de bezoekers uit Zuidwolde. Visker en Niesten versloegen het duo Donders/De Gier. Van Terheijden en Jans waren net iets sterker dan het koppel Van der Ven/Mak, waardoor de uitzege veilig was gesteld.

Leimonias FDJ Advocaten – Lewabo Huisman Groep 4-2
Stefan Wauters zette Lewabo Huisman Groep op bezoek bij Leimonias FDJ Advocaten zijn ploeg op voorsprong. De Belg won het eerste enkelspel van Bart Stevens na een set achterstand. Michiel de Krom pakte namens de Haagse thuisclub het eerste punt door in twee sets te winnen van Aloys van Baal.

Het derde en vierde enkelspel werd eenrichtingsverkeer richting Leimonias FDJ Advocaten. Yannick Ebbinhaus had niet veel moeite om Pedro Mol te verslaan. Lennert van der Linden walste met 6-2 6-2 over de jonge Thijs Boogaard heen.

Beide dubbels werden pas beslist in een matchtiebreak. De spannendste ontknoping kwam in de partij tussen Stevens/De Krom tegen Van Baal/Mol. Middels 5-7 7-6 13-11 wisten Stevens en De Krom het thuispubliek te verwennen met winst in een thriller van een partij.

Wauters en Boogaard kwamen op hun beurt terug van een achterstand tegen het koppel Ebbinghaus/Van der Linden. De bezoekers uit Beneden-Leeuwen zorgden voor het vierde en winnende punt door met 6-7 6-2 10-8 het tweede dubbelspel te winnen.

Bekijk hier alle uitslagen van speeldag 3

Stand na speeldag 3
Life & Finance Spijkenisse 14 punten
Sportverlichting.com Suthwalda 13 punten
Lewabo Huisman Groep 8 punten
Leimonias FDJ Advocaten 7 punten
Nieuwerkerk 5 punten
Muller Bouw de Pettelaer 4 punten
Heerhugowaard 3 punt

Programma speelronde 4
Lewabo Huisman Groep – Heerhugowaard
Sportverlichting.com Suthwalda – Leimonias FDJ Advocaten
Life & Finance Spijkenisse - Nieuwerkerk