MEDAL CEREMONY 01 666279 ITF Srdjan Stevanovic Web(1)

Historisch: Oranje pakt alle prijzen op World Team Cup

De Nederlandse rolstoeltennissers hebben op de BNP Paribas World Team Cup hun suprematie getoond door zowel het goud te pakken bij de vrouwen, mannen als de Quads.

Het vrouwenteam nam het in de finale op tegen Japan. Aniek van Koot zette Nederland op voorsprong door met 6-3 6-2 te winnen van Momoko Ohtani. Vervolgens stelde Diede de Groot de 32ste eindzege in de World Team Cup veilig door voor de achtste keer dit seizoen af te rekenen met Yui Kamiji.

De Japanse nummer twee van de wereld pakte in de openingsset brutaal een 5-2 voorsprong. De Groot kwam vervolgens op stoom en gunde haar rivaal vervolgens nog maar één game. De winnares van het Golden Slam pakte met 7-5 6-1 de winst voor Nederland.

In het onderdeel Quads maakte Niels Vink direct duidelijk dat hij naar Sardinië was gekomen om met de eindzege weer te vertrekken. De 18-jarige speler won het eerste enkelspel tegen de Amerikaan Bryan Barten met 6-0 6-1.

Sam Schröder zorgde vervolgens voor de eerste winst in de finale sinds 2008 door met 6-2 6-1 af te rekenen met voormalig nummer één van de wereld David Wagner.

Tom Egberink, Maikel Scheffers en Ruben Spaargaren maakten de dominantie van Nederland compleet. In de finale van het teamtoernooi voor de mannen ontdeden zij zich met 2-0 van Spanje.

Spaargaren wist zich met 7-6 3-6 6-2 te ontdoen van Daniel Caverzaschi. Egberink verloor tegen Martin de la Puente de eerste set, maar stelde vervolgens orde op zake. Hij zette de Spanjaard uiteindelijk met 4-6 6-3 6-2 aan de kant.

In het juniorentoernooi dat gelijktijdig werd gespeeld veroverde Nederland brons.