HK201216 441

Griekspoor opnieuw onverslaanbaar in challengerfinale

Tallon Griekspoor heeft voor de vierde keer dit seizoen een challengertoernooi op zijn naam geschreven. In Murcia wees hij Roberto Carballes Baena met 3-6 7-5 6-3 terug.

In zijn vierde eindstrijd wist de 25-jarige Griekspoor evenzoveel titels te vergaren. De Nederlandse nummer twee achter Botic van de Zandschulp was eerder dit jaar in de finale van Praag te sterk voor Oscar Otte. In Bratislava versloeg hij Sebastian Baez en in Amersfoort wist hij het Nederlands onderonsje met Van de Zandschulp winnend af te sluiten.

De eindzege in het zuidoosten van Spanje levert Griekspoor tachtig punten voor de wereldranglijst op. Op de nieuwe ranking van maandag 4 oktober zal hij plek 118 innemen. Hiermee is hij 13 plaatsen verwijderd van zijn hoogste positie ooit.

Komende week komt de speler uit Nieuw-Vennep in actie op het gravel van Napels. Bij de Tennis Napoli Cup is hij als vierde geplaatst en treft in de openingsronde een qualifier.

Jesper de Jong is ook in Napels. Hij neemt het in de eerste ronde op tegen Flavio Cobolli.