HK190609 107

Griekspoor naar tweede eindstrijd op rij

Tallon Griekspoor heeft voor de tweede week op rij de eindstrijd van een challengertoernooi bereikt. Na de gewonnen finale in Murcia speelt de Nederlandse nummer twee zondag om de titel in Napels. Andrea Pellegrino is daarin zijn tegenstander.

Om naar de titelstrijd in Italië te gaan moest Griekspoor in de halve finale zien af te rekenen met Stefano Travaglia. Dat deed hij in drie sets: 2-6 6-4 6-2.

De 29-jarige in Ascoli Piceno geboren speler was als eerste geplaatst in de Italiaanse havenstad. Griekspoor is als vierde ingeschaald.

De openingsset werd een prooi voor de thuisspeler. De 25-jarige Griekspoor herpakte zich en trok met 6-4 het tweede bedrijf naar zich toe. Een vroege break in de beslissende set luidde de zege voor de speler uit Nieuw-Vennep in. Bij 5-2 wist Griekspoor opnieuw door de service van zijn tegenstander te gaan waardoor de finale veilig was gesteld.

Om net als vorige week met de hoofdprijs vandoor te gaan moet Griekspoor te zien af te rekenen met opnieuw een thuisspeler en dat zal een grote uitdaging zijn. Niet alleen zal Pellegrino zich gesteund voelen door het publiek, maar ook door de twee eerdere overwinningen die hij boekte op Griekspoor. Al moet gezegd dat hun enige twee duels dateren van 2013.

De finale van de Tennis Napoli Cup is zondag om 15.00 uur en live te volgen via deze livestream.