HK190609 082

Griekspoor bereikt derde finale op rij en top100

Dat is drie op rij voor Tallon Griekspoor. In Napels bereikte hij zijn derde challengerfinale in drie weken. Door zijn uitmuntende prestaties de afgelopen maand behoort hij maandag ook voor het eerst tot de beste honderd spelers van de wereld.

Vorige week won de 25-jarige Griekspoor in Napels zijn vijfde challengertitel van het seizoen. Dat deed hij nadat hij de week ervoor de beste was in Murcia.

In de halve finale van de Vesuvio Cup rekende hij met 6-4 6-4 af met Flavio Cobolli. Om een zesde eindstrijd winnend af te sluiten dient de nummer twee van Nederland zich in de eindstrijd te ontdoen van Alexander Ritschard. De Amerikaanse qualifier werd vorige week door Griekspoor in drie sets aan de kant gezet.

Griekspoor verloor voor het laatst van Novak Djokovic. Dat was in de tweede ronde van de US Open. Daarna bleef hij in de Davis Cup en bij drie challengers ongeslagen. Zijn zegereeks is inmiddels opgelopen tot 15 partijen.

De vergaarde punten brengen hem op de nieuwe wereldranglijst die maandag verschijnt sowieso binnen de top100. Bij verlies in de finale zal het plek 95 zijn. Schrijft hij een nieuwe titel op zijn naam dan stijgt hij waarschijnlijk van plaats 118 door naar 89.

De finale van de Vesuvio Cup is zondag om 16.30 uur en via deze livestream te volgen.