Davis Cup - Groepsfoto 2021

TeamNL Davis Cupteam soeverein langs Uruguay

Het TeamNL Davis Cupteam heeft zich in en tegen Uruguay verzekerd van een plaats in de Davis Cup Qualifiers 2022. De ploeg onder leiding van Paul Haarhuis rekende in Montevideo met 4-0 af met het gastland. Wesley Koolhof en Matwé Middelkoop zorgden voor het beslissende derde punt door het dubbelspel te winnen.

Na de eerste speeldag zat het Nederlandse team al in een zetel. Oranje won beide singles en leidde met 2-0. Botic van de Zandschulp had geen kind aan Francisco Llanes (6-0 6-3). Tallon Griekspoor overleefde tegen Martin Cuevas enkele moeilijke fases, maar won ook in straight sets (6-4 7-6(6)).

In de wetenschap dat Nederland aan één punt uit drie op het programma staande partijen (één dubbel en twee singles) voldoende zou hebben voor de overwinning begonnen Koolhof en Middelkoop aan het dubbelspel.

De dubbelspecialisten betraden gedecideerd het centre court van de Carrasco Lawn Tennis Club. Koolhof, de nummer 21 op de dubbelranglijst en Middelkoop de mondiale nummer 27 pakten de openingsset tegen Martin Cuevas en Ignacio Carou met 6-2. De Nederlandse trein minderde geen vaart en wist het tweede bedrijf met 6-1 naar zich toe te trekken en daarmee de winst in zowel het dubbelspel als de ontmoeting met Uruguay.

Robin Haase mocht het vierde enkelspel voor zijn rekening nemen. Tegen Carou denderde hij naar een 6-3 6-2 overwinning en maakte hij de feestvreugde compleet.

‘Dit resultaat is een bevestiging dat we komen waar we willen zijn en dat is meedoen om kwalificatie voor de Davis Cup Finals in Madrid. Het is ook een bevestiging van het goede niveau dat de spelers hebben. We hebben een team om de Finals te halen’, keek Haarhuis al vooruit naar volgend jaar. Luister het volledige interview met Paul Haarhuis hierbeneden.

Door het bereiken van de Davis Cup Qualifiers komend voorjaar maakt Nederland weer kans op deelname aan de Davis Cup Finals. Bij de eerste editie in Madrid in 2019 was het TeamNL Davis Cupteam aanwezig op het eindejaarsevenement voor landenteams.

'We hopen nu op een thuiswedstrijd. We hebben van de laatste acht ontmoetingen maar één keer thuis gespeeld. We hebben een sterk team en kunnen iedereen goed partij bieden. Ik kijk er naar uit’, besloot Haarhuis.