Suthwalda Boy Westerhof (1)

Sportverlichting.com Suthwalda wint ook op tweede dag KIA Eredivisie Heren

Sportverlichting.com Suthwalda is na de tweede speeldag in de KIA Eredivisie Heren als enige team nog ongeslagen. De formatie uit Zuidwolde versloeg Nieuwerkerk overtuigend en nam de koppositie over van Life & Finance Spijkenisse.

Sportverlichting.com Suthwalda – Nieuwerkerk 5-1
In Zuidwolde was de thuisploeg veel te sterk voor de landskampioen van 2018. Nieuwerkerk pakte middels een zege van Guy den Heijer op Niels Visker wel de winst in het eerste enkelspel, maar moest vervolgens alle wedstrijden aan Sportverlichting.com Suthwalda laten.

De overige drie singles werden in straight sets beslist. Boy Westerhof versloeg Stephan Fransen, Jarno Jans had geen moeite met Jeroen Camfferman en Miliaan Niesten scoorde zelfs een double bagel (6-0 6-0) tegen Patrick Speelman.

De dubbels kenden meer spanning. Het koppel Niesten/Westerhof was met 6-1 7-5 te sterk voor Den Heijer/Speelman en Jans samen met Tim van Terheijden waren in een matchtiebreak met 10-8 net iets beter dan Bart van den Berg en Fransen.

Life & Finance Spijkenisse – Leimonias FDJ Advocaten 3-3
De ontmoeting tussen Life & Finance Spijkenisse en Leimonias FDJ Advocaten leverde spannende partijen op. Elke single kende minimaal één tiebreak, waarbij Bart Stevens namens Leimonias FDJ Advocaten zich via 6-4 6-7 7-6 langs Thorsten Sollie sloeg.

Glenn Smits bracht de stand gelijk door met 7-6 6-1 te winnen van Mats Hermans. Thuisspeler Jannick Lupescu won met 6-2 7-6 van Yannick Ebbinghaus, terwijl Lennert van der Linden in omgekeerde setstanden de vierde single met 7-6 6-2 won van Boy Vergeer.

Na elke enkelspelronde was de tussenstand gelijk. De eindstand na de dubbels zou uiteindelijk ook geen winnaar uitwijzen. Smits en Vergeer wonnen van bezoekers Stevens en Hermans en het duo Ebbinghaus/Van der Linden was de betere van het thuiskoppel Weeda/Pierot.

Lewabo Huisman Groep – Muller Bouw de Pettelaer 4-2
Na de nederlaag op de eerste speeldag heeft regerend landskampioen Lewabo Huisman Groep zich tegen Muller Bouw de Pettelaer herpakt.

Igor Sijsling, Justin Eleveld en Aloys van Baal boekten soepele zeges op respectievelijk Jesse Timmermans, Peter Lucassen en Rik Muller. Guus Oerlemans pakte voor de bezoekers uit ’s-Hertogenbosch een punt in het vierde enkelspel door met 6-2 7-5 te winnen van Pedro Mol.

De 3-1 tussenstand werd uiteindelijk een 4-2 overwinning voor de Lewabo Lions. Namens Muller Bouw de Pettelaer waren Timmermans en Muller met 6-1 6-3 veel te sterk voor Eleveld en Sijsling.

Van Baal en Mol hadden een matchtiebreak nodig om Stijn de Gier en Lucassen met 6-2 5-7 10-5 van zich af te schudden en de overwinning veilig te stellen.

Bekijk hier alle uitslagen van speeldag 2.

Stand na speeldag 2
Sportverlichting.com Suthwalda 9 punten
Life & Finance Spijkenisse 8 punten
Lewabo Huisman Groep 6 punten
Nieuwerkerk 5 punten
Muller Bouw de Pettelaer 4 punten
Leimonias FDJ Advocaten 3 punten
Heerhugowaard 1 punt

Programma speelronde 3
Muller Bouw de Pettelaer – Life & Finance Spijkenisse
Heerhugowaard – Sportverlichting.com Suthwalda
Leimonias FDJ Advocaten – Lewabo Huisman Groep