HK190609 037

Regerend kampioen Lexence Zandvoort boekt eerste zege

Lexence Zandvoort heeft na twee verliesdagen zijn eerste zege geboekt. De regerend kampioen was op bezoek bij Schoonderbeek Bouw ALTA met 5-1 te sterk voor de thuisclub. Leimonias FDJ Advocaten bleef opnieuw foutloos en breidde de opgebouwde voorsprong op de ranglijst verder uit.

Schoonderbeek Bouw ALTA – Lexence Zandvoort 1-5
Lesley Pattinama-Kerkhove en Arianne Hartono zette Lexence Zandvoort rap op het goede spoor. Pattinama-Kerkhove versloeg Indy de Vroome met 6-3 6-0 en Hartono gunde Raluca Serban slechts twee games.

Igor Sijsling deed vervolgens iets terug voor Schoonderbeek Bouw ALTA door in drie sets te winnen van Jesper de Jong. Roland Stuurman profiteerde van een opgave in de derde set van Nick van der Meer. Beide dubbels vielen ook ten prooi aan Lexence Zandvoort waardoor de bezoekers vijf punten terug mee naar de kust namen.

Naaldwijk – Berkenrode 5-1
Naaldwijk deed in de strijd om de koppositie goede zaken tegen Berkenrode. De thuisclub kwam nog wel met 1-0 achter doordat Suzan Lamens Ysaline Bonaventure in drie sets klopte. Vervolgens vielen de punten allemaal de kant op van Naaldwijk. Eva Vedder kwam in het tweede vrouwenenkelspel terug van een set achterstand tegen Anouk Koevermans.

De singles bij de mannen werden een eenzijdige expeditie. Gijs Brouwer versloeg Yannick Verwater overtuigend met 6-2 6-2. Clubgenoot Jeroen Vanneste deed het tegen Arthur der Kooij een stapje beter. De Belg verloor slechts twee games.

Het vrouwendubbelspel werd met 10-7 in de derde set beslist door Vedder en Bonaventure. Dubbelspecialist David Pel was samen met Vanneste oppermachtig tegen het duo De Jong/Verwater.

Ecobit Software Rapiditas – Leimonias FDJ Advocaten 0-6
De reis van Den Haag naar Nijmegen heeft Leimonias FDJ Advocaten geen windeieren gelegd. Op bezoek bij Ecobit Software Rapiditas pakten de bezoekers de volle buit.

Marie Benoit en Valentyna Ivakhnenko kenden in de singles geen moeite met Polina Leykina en Nicola Geuer. Ivakhnenko scoorde tegen Geuer zelfs een foutloze 6-0 6-0.

Ryan Nijboer rekende in straight sets af met Miliaan Niesten. Tim van Rijthoven had drie set nodig om zich te ontdoen van Sem Verbeek.

De dubbels leverden ook geen problemen op voor de bezoekers, waardoor Leimonias FDJ Advocaten net als op de tweede speeldag een foutloze dag beleefde

Bekijk hier alle uitslagen.

Stand na drie speelrondes

Leimonias FDJ Advocaten 16 punten
Naaldwijk 13 punten
Lexence Zandvoort 9 punten
Ecobit Software Rapiditas 8 punten
Schoonderbeek Bouw ALTA 5 punten
Berkenrode 3 punten

Speelronde 4 donderdag 9 september
Lexence Zandvoort – Leimonias FDJ Advocaten
Ecobit Software Rapiditas – Naaldwijk
Berkenrode – Schoonderbeek Bouw ALTA