Diede de Groot vuist

Onverslaanbare De Groot wint US Open en pakt Golden Slam

Er staat dit jaar geen maat op Diede de Groot. Na de eindzege op de Australian Open, Roland Garros en Wimbledon is ze ook op de US Open de sterkste gebleken. De 24-jarige rolstoeltennisster uit Woerden was in de finale met 6-3 6-2 duidelijk te sterk voor de linkshandige nummer twee Yui Kamiji uit Japan.

De Groot domineert de laatste jaren het rolstoeltennis bij de vrouwen. De mondiale nummer één in zowel enkel- als dubbelspel won sinds 2017 maar liefst 12 Grand Slamtoernooien in het enkelspel en 11 in het dubbelspel. Ook in New York won ze naast de enkelspeltitel het dubbelspel met Aniek van Koot.

Alsof vier Grand Slamtoernooien in één kalenderjaar nog niet bijzonder genoeg is, voegde De Groot ook nog een gouden medaille op de Paralympische Spelen toe aan haar uitpuilende prijzenkast. Dat maakt dat ze nu in het bezit is van het Golden Slam.

Een prestatie die eerder alleen door Steffi Graf is behaald. De Groot behoort nu al met recht tot de grootste spelers in de geschiedenis van het rolstoeltennis. En ze is nog lang niet klaar…

Quads
Niels Vink moest in de finale van de Quads zijn meerdere erkennen in Dylan Alcott. De Australiër pakte met 7-5 6-2 de titel en bereikte daarmee net als De Groot het Golden Slam.

Even bellen met Diede

Na haar bijzondere prestatie belden we met Diede de Groot om terug te blikken op haar bijzondere prestatie. Klik hieronder om het gesprek te beluisteren.