Eredivisie Gemengd - Landskampioenfoto

Naaldwijk glorieuze kampioen KIA Eredivisie Gemengd 2021

Op het eigen park is Naaldwijk winnaar geworden van de KIA Eredivisie Gemengd. In de finale versloeg de Zuid-Hollandse club streekgenoot Leimonias FDJ Advocaten met 4-2.

Tijdens de reguliere competitie, die uit vijf speelrondes bestond, versloeg Naaldwijk op de laatste speeldag ook Leimonias FDJ Advocaten. Naaldwijk bereikte zodoende met vier overwinningen en één gelijkspel de finale.

De eindstrijd begon glansrijk voor Leimonias FDJ Advocaten. Kopvrouw Valentini Grammatikopoulou versloeg Ysaline Bonaventure in drie sets: 6-4 4-6 6-3. Het tweede vrouwenenkelspel tussen Valentyna Ivakhnenko en Eva Vedder leverde ook een winstpunt op voor de Haagse club. Ivakhnenko won overtuigend met 6-2 6-4.

De taak voor de mannen van Naaldwijk was duidelijk: winnen. Jelle Sels en Jeroen Vanneste slaagden met vlag en wimpel. Sels was met 6-3 6-3 te sterk voor Tim van Rijthoven en Vanneste sloeg zich met 6-2 6-4 langs Michiel de Krom.

Voordat beide teams aan de dubbelspelen konden beginnen was de stand met 2-2 in evenwicht. Wel had Naaldwijk het voordeel van één set die het meer had gewonnen.

Sarah Gronert en Ysaline Bonaventure wisten namens Naaldwijk met 6-4 6-4 af te rekenen met Rosalie van der Hoek en Ivakhnenko. Op het moment dat zij hun matchpoint benutte stonden hun mannelijke teamgenoten met één set voor. Sels en Vanneste hadden de openingsset tegen Van Rijthoven en Bart Stevens met 6-4 naar zich toegetrokken.

Deze voorsprong was voldoende voor de overwinning en kon de champagne in Naaldwijk voor de thuisploeg worden ontkurkt.

Naaldwijk volgt met het behaalde kampioenschap Lexence Zandvoort op. De club in de Noord-Hollandse duinen organiseert volgend jaar de play-offs.