Spijkenisse

Life & Finance Spijkenisse aan kop na eerste dag KIA Eredivisie Heren

De KIA Eredivisie Heren is begonnen. Gedurende zeven weken strijden zeven clubs om het landskampioenschap in de hoogste klasse van de mannencompetitie. Het Life & Finance Spijkenisse is als beste van start gegaan.

Heerhugowaard – Life & Finance Spijkenisse 1-5
Na vier singles kon de overwinning van Life & Finance Spijkenisse op bezoek bij Heerhugowaard hen niet meer ontgaan. Namens de Zuid-Hollandse club versloeg Thorsten Sollie Dax Donders en Jannick Lupescu Jeroen van der Ven in drie sets. Glenn Smits en Matthew Pierot (foto) boekten tegen respectievelijk Bart de Gier en Jake Mak een straight sets zege, waardoor het rap 4-0 in het voordeel van de bezoekers stond.

Het eerste dubbelspel leverde een punt op voor Heerhugowaard. De Gier en Donders waren met 10-8 in de matchtiebreak net iets sterker dan Smits en Sollie. Lupescu en Vergeer zorgden voor de ruime eindstand van 5-1 door te winnen van het thuiskoppel Mak/Van der Ven.

Nieuwerkerk – Lewabo Huisman Groep 4-2
In Nieuwerkerk won de kampioen van 2018 van regerend kampioen Lewabo Huisman Groep. De confrontatie werd in het dubbelspel beslist.

De enkelspelen werden onderling verdeeld. Igor Sijsling won namens Lewabo Huisman Groep van Guy den Heijer, terwijl thuisspeler Bart van den Berg zich in drie sets langs Justin Eleveld sloeg.

Nieuwerkerk speler Stijn Franssen zette de Belg Stefan Wauters in drie sets opzij. Aloys van Baal had twee sets nodig om de bezoekers op gelijke hoogte te zetten. Hij liet Jeroen Camfferman kansloos.

Het verschil werd uiteindelijk gemaakt in het dubbelspel. Beide partijen gingen de kant op van Nieuwerkerk. Het duo Den Heijer/Speelman versloeg het koppel Sijsling/Van den Honert met 10-6 in de matchtiebreak. Franssen en Van den Berg bleven zonder setverlies tegen Eleveld en Van Baal: 6-3 6-4.

Muller Bouw de Pettelaer – Sportverlichting.com Suthwalda 2-4
In ’s-Hertogenbosch waren de enkelspelwedstrijden eenzijdige aangelegenheden. Alle vier de partijen werden in twee sets beslist. Het duel tussen Jesse Timmermans en Niels Visker kende de meeste spanning. Namens Muller Bouw de Pettelaer was het Timmermans die met 7-6 7-5 zegevierde en de thuisploeg het enige punt in het enkelspel bezorgde.

Alle overige singles waren overtuigend voor de bezoekers uit Zuidwolde. Boy Westerhof gunde Peter Lucassen zes games. Hetzelfde deed Jarno Jans met Rik Muller. Miliaan Niesten kende geen genade met Stijn de Gier: 6-1 6-0.

Doordat de dubbels voor elke club een punt opleverde werd de eindstand 4-2 in het voordeel van Sportverlichting Suthwalda.

Bekijk hier alle uitslagen van speeldag 1.

Stand na speeldag 1
Life & Finance Spijkenisse 5 punten
Nieuwerkerk 4 punten
Sportverlichting.com Suthwalda 4 punten
Lewabo Huisman Groep 2 punten
Muller Bouw de Pettelaer 2 punten
Leimonias FDJ Advocaten 0 punten

Programma speelronde 2
Lewabo Huisman Groep – Muller Bouw de Pettelaer
Sportverlichting.com Suthwalda – Nieuwerkerk
Life & Finance Spijkenisse – Leimonias FDJ Advocaten