HK210602 290

ITF-finales voor Rus en Hogenkamp; Vedder/Visscher in dubbelfinale

Op verschillende ITF-toernooien spelen landgenoten de hoofdrollen. In Valencia is Arantxa Rus doorgedrongen tot de eindstrijd. Richel Hogenkamp speelt om de titel in Johannesburg, waar Eva Vedder en Stephanie Visscher om de hoofdprijs in het dubbelspel speelden.

Rus is als eerste geplaatst bij het met 80.000 dollar gedoteerde ITF-toernooi in Valencia. Aan de oostkust van Spanje wordt op gravel gespeeld. Rus plaatste zich voor de eindstrijd door Seone Mendez met 7-6(3) 6-2 te verslaan.

In de finale is de Roemeense Mihaela Buzernescu haar tegenstandster. Opvallend is dat zowel Rus als Buzernescu linkshandig is.

Johannesburg
In Zuid-Afrika gaat Hogenkamp voor de tweede keer op rij de finale spelen van het met 25.000 gedoteerde hardcourttoernooi. Vorige week won ze de titel en dat maakt dat de Doetinchemse na haar zege op Tessah Andrianjafitrimo (6-3 6-7(3) 6-4) nu negen partijen op rij ongeslagen is.

Om opnieuw een toernooizege aan haar palmares toe te voegen dient Hogenkamp zien af te rekenen met Alina Charaeva. De Russin plaatste zich via Eva Vedder voor de finale.

Vedder, die via de kwalificaties in het enkelspel tot de laatste vier schopte, mocht wel in het dubbelspel spelen om de hoofdprijs. Samen met Visscher ging ze in de spannende titelstrijd met 6-7(5) 7-5 11-9 onderuit tegen Nina Stadler en Jenny Duerst.

Wiesbaden
Een dubbelfinale op de ITF Tour is er ook voor Arianne Hartono. In het Duitse Wiesbaden neemt ze het samen met Olivia Tjandramulia op tegen Anna Bondar en Lara Salden.