51441004104 B42d45e0c6 H

Gelijkspel brengt Leimonias FDJ Advocaten plek in finale KIA Eredivisie Gemengd

Foto: Jan Pieter Schade

De drie bovenste teams in de KIA Eredivisie Gemengd hebben drie punten toe kunnen voegen aan hun totaal. Al hun confrontaties eindigden in een gelijkspel, waardoor Leimonias FDJ Advocaten de koploper blijft en met nog één speelronde te gaan al zeker is van de finale.

Lexence Zandvoort – Leimonias FDJ Advocaten 3-3
In Zandvoort werden de punten tussen de nummer drie en de koploper verdeeld. Voor de bezoekers uit Den Haag was er in het tweede vrouwen- en herenenkelspel winst in drie sets. Valentyna Ivakhnenko versloeg Arianne Hartono en Tim van Rijthoven was Jesper de Jong de baas.

Lexence Zandvoort kopvrouw Lesley Pattinama-Kerkhove verloor de eerste set tegen Valentini Grammatikopoulou met 6-2, maar kwam vervolgens met tweemaal 6-1 sterk terug. Op dezelfde baan 1 in de duinen van het kustplaatsje scoorde Tallon Griekspoor een straight sets overwinning op de Belg Zizou Bergs: 6-4 7-6(5).

Beide dubbelspelen werden ook verdeeld. Grammatikopoulou en Ivakhnenko scoorden voor Leimonias FDJ Advocaten met een zege op het duo Pattinama-Kerkhove/Hartono. Griekspoor en De Jong waren te sterk voor Bergs en Bart Stevens, waardoor de eindstand op 3-3 werd bepaald.

Leimonias FDJ Advocaten zorgde met het gelijke spel dat de regerend landskampioen na vier speeldagen op zeven punten achterstand bleef en dat het bereiken van de finale zondag op het park van Naaldwijk een zekerheid is.

Ecobit Software Rapiditas – Naaldwijk 3-3
Nummer twee Naaldwijk wist op bezoek bij Ecobit Software Rapiditas ook drie punten te scoren. Halverwege de speeldag leek een grote zege in de maak voor de Zuid-Hollandse club. De eerste drie singles werden allemaal overtuigend in straight sets gewonnen. Eva Vedder versloeg Polina Leykina met 6-4 6-2, Sarah Gronert wees Chanel Janssen met 6-2 6-3 terug en Jelle Sels boekte een regelmatige 6-2 6-2 overwinning op Sem Verbeek.

Miliaan Niesten zorgde voor het eerste punt van de dag voor Ecobit Software Rapiditas door het tweede mannenenkelspel tegen Gijs Brouwer in drie sets te winnen. De comeback was ingezet en beide dubbels werden ook een prooi voor de thuisclub. Het duo Leykina/Greuer was met 7-5 6-3 te sterk voor het koppel Bonaventura/Haverslag en Verbeek/Hermans versloeg Pel/Westerhof met 6-4 6-2, waardoor de ontmoeting onbeslist eindigde.

Berkenrode – Schoonderbeek Bouw ALTA 2-4
In Berkel en Rodenrijs kwam er wel een winnaar uit de bus. Het bezoekende Schoonderbeek Bouw ALTA legde hiervoor de basis in de singles. De club uit Amersfoort kwam met 3-1 voor, doordat Raluca Serban van Anouk Koevermans won, Igor Sijsling met Yannick Verwater afrekende en Alban Meuffels te sterk was voor Arthur van der Kooij.

Suzan Lamens wist namens de thuisploeg in drie sets te winnen van Bibiane Schoofs: 3-6 6-2 6-3.

Lamens beleefde een sterke dag en bleef ongeslagen. In het dubbelspel samen met Dilara Okur pakte ze het tweede punt voor Berkenrode. Het duo stuurde het koppel Kruijer/Serban met 6-4 2-6 10-7 naar huis.  

Nick van der Meer en Meuffels zorgde uiteindelijk voor de winst voor Schoonderbeek Bouw ALTA. Het tweetal won het mannendubbelspel tegen Christiaan de Jong en Verwater met 6-4 6-2.

Bekijk hier alle uitslagen.

Stand na vier speelrondes
Leimonias FDJ Advocaten 19 punten
Naaldwijk 16 punten
Lexence Zandvoort 12 punten
Ecobit Software Rapiditas 11 punten
Schoonderbeek Bouw ALTA 9 punten
Berkenrode 5 punten

Speelronde 5 zaterdag 11 september
Lexence Zandvoort - Berkenrode
Leimonias FDJ Advocaten - Naaldwijk
Schoonderbeek Bouw ALTA - Ecobit Software Rapiditas