HK210912 623

Dubbelsucces Stevens/Van Rijthoven; Pattinama-Kerkhove naar finale

Bart Stevens en Tim van Rijthoven hebben de dubbeltitel bij het challengertoernooi in Rennes binnengesleept. Het duo was in een spannende finale te sterk voor de Tsjechen Marek Gengel en Tomas Machac. In drie sets klaarden zij met 6-7(2) 7-5 10-3 de klus.

In de vorige ronde overleefden Stevens en Van Rijthoven nog twee wedstrijdpunten tegen. Zo ver kwam het dit keer niet. Bij 6-5 in de tweede set pakten ze de beslissende break om vervolgens oppermachtig de matchtiebreak naar hun toe te trekken.

WTA
Lesley Pattinama-Kerkhove heeft de dubbelfinale van het WTA-toernooi in Portoroz bereikt. Op het Sloveense hardcourt vormt ze deze week een succesvolle tandem met Aleksandra Krunic.

Het duo wist zonder setverlies de eindstrijd van het WTA 250-toernooi te bereiken. In de halve finale rekenden Pattinama-Kerkhove en Krunic in straight sets af met Renata Voracova en Danka Kovinic: 6-4 6-3.

De tegenstanders in de titelstrijd komen uit het duel tussen Andreja Klepac samen met Tamara Zidansek tegen Tereza Mihalikova en Anna Kalinskaya.