HK201217 0496 2

De Jong en Stevens lopen Portugese dubbeltitel mis

Het is Jesper de Jong en Bart Stevens niet gelukt om met de dubbeltitel van het challengertoernooi in Braga uit Portugal te vertrekken. Het duo knokte zich in de finale naar een derde set, maar was niet opgewassen tegen Nuno Borges en Francisco Cabral: 6-3 6-7(4) 10-5.

In de tweede set werkten De Jong en Stevens drie wedstrijdpunten op rij weg, waardoor een tiebreak de beslissing moest brengen. In de tiebreak pakten ze direct een marge van drie punten en gaven deze niet meer uit handen.

Het momentum leek aan de kant van de jonge Nederlanders te liggen, maar merkwaardig genoeg pakten Borges en Cabral maar liefst acht punten op rij.

De Portugese thuisspelers konden de matchtiebreak niet foutloos in hun voordeel beslissen. De Jong en Stevens stribbelden nog flink tegen en kwamen van 8-1 terug tot 9-5, maar moesten toen op het achtste wedstrijdpunt capituleren.

De Jong en Stevens komen volgende week ook samen in actie bij de challenger in het Spaanse Murcia.