HK210707 0850

Vedder en Visscher voorzien ITF in Oldenzaal van oranje glans

De finaledag van de ITF World Tennis Tour Oldenzaal kende in het enkelspel uitsluitend buitenlandse inbreng. In het dubbelspel waren Stephanie Visscher en Eva Vedder dichtbij de eindzege.

De Oldenzaalse Lawn Tennis Club Ready was de afgelopen week het decor voor de Broekhuis Peugeot ITF World Tennis Tour Oldenzaal. Een internationaal evenement waar de prijzenpot bij de vrouwen gevuld was met 25.000 dollar en die van de mannen met 15.000 dollar.

Op het start niveau van het internationale tennis was het Su Jeong Jang die de eindzege in het vrouwentoernooi opeiste. De als zesde geplaatste speelster uit Zuid-Korea versloeg in de finale de Noorse Malena Helgo met 6-3 6-2.

In het vrouwendubbelspel grepen Vedder en Visscher net naast de eindzege. In de eindstrijd moest het als vierde ingeschaalde duo het met 5-7 6-3 10-7 afleggen tegen het als eerste geplaatste koppel Morisaki/Sema uit Japan.

Mannen
De enkelspeltitel bij de mannen ging naar Damien Wenger. De Zwitser, als tweede geplaatst, sloeg zich in de eindstrijd overtuigend met 6-2 6-3 langs nummer zes van de plaatsingslijst Luke Johnson uit Groot-Brittannië.

Wenger was in de halve finale ook te sterk voor Guy den Heijer, die zich via het kwalificatietoernooi naar de laatste vier sloeg.

In het dubbelspel klonk een bekende naam door de speaker. Petros Tsitsipas (de broer van…) en zijn Duitse partner Constantin Schmitz maakten hun status als eerste reekshoofd waar.

Het duo rekende in de finale af met Mark Whitehouse en Jonathan Binding: 7-6(4) 6-4.