HK200930 011

Rus op herhaling in Spaanse ITF-finale

De twee ITF-toernooien in San Bartlome de Tirajana krijgen dezelfde finaliste. Arantxa Rus heeft zich namelijk voor de tweede keer op rij geplaatst voor de eindstrijd op het Canarische Eiland.

Rus is als eerste geplaatst bij het met 60.000 dollar gedoteerde evenement op Gran Canaria. In de halve finale rekende ze met 6-3 6-2 af met Julia Grabher. De Oostenrijkse was als derde ingeschaald.

Zowel vorige week als deze week stond de dertigjarige Rus nog geen set af. De nummer zeventig van de wereldranglijst is negen wedstrijden op rij ongeslagen.

Om een tiende zege te boeken en daarmee haar tweede toernooizege in vijf finales dit jaar te pakken dient Rus zich langs de winnares van de andere halve finale tussen Diane Parry uit Frankrijk en de Roemeense Victoria Jimenez Kasintseva te slaan.

Dubbelspel
De titelstrijd in het dubbelspel gaat tussen Arianne Hartono en Olivia Tjandramulia en de Argentijnse speelsters Julieta Estables en Maria Lourdes Carle.

Hartono en haar Australische partner speelden vorige week ook de finale in San Bartlome de Tirajana, maar moesten toen de titel laten aan het koppel Avanesyan/Selekhmeteva.