HK210602 290

Rus naar eindstrijd Spaans ITF-toernooi; Hartono verliest dubbelfinale

In het Spaanse San Bartlome de Tirajana heeft Arantxa Rus de eindstrijd bereikt. In de halve finale van het met 60.000 dollar gedoteerde ITF-toernooi liet ze de Russische qualifier Elina Avanesyan met 6-1 6-2 compleet kansloos.

Avanesyan was in goede vorm, want haar vorige 60.000 dollartoernooi in Vermond wist ze winnend af te sluiten.

Rus is in San Bartlome de Tirajana als eerste geplaatst en treft in de finale Mayar Sherif tegenover zich. De Egyptische bereikte vorige week als eerste speelster uit haar land de eindstrijd van een WTA-toernooi. In Cluj ging ze in de titelstrijd onderuit tegen Andrea Petkovic.

Rus verloor bij haar laatste toernooi in Belgrado de finale van Anna Karolina Schmiedlova. Dit betrof een zogenaamd WTA Challengertoernooi.

Sherif en Rus troffen elkaar nog niet eerder.

Dubbelspel
Arianne Hartono moest in de dubbelspelfinale haar meerdere erkennen in Avanesyan en Oksana Selekhmeteva. Het Russische duo was met 7-5 6-2 te sterk voor Hartono, die met Olivia Tjandramulia uit Australiƫ een koppel vormde.