HK210710 399

OLTC Ready klaar voor ITF World Tennis Tour Oldenzaal

De Oldenzaalse Lawn Tennis Club Ready is er klaar voor om van 16 tot en met 22 augustus ambitieuze tennisprofs op het park tijdens de Broekhuis Peugeot ITF World Tennis Tour Oldenzaal te ontvangen.

Het ITF-toernooi bestaat uit een 25.000 dollar event bij de vrouwen en 15.000 dollar zit er in de prijzenpot van het mannentoernooi.

Om Nederlandse spelers als Quirine Lemoine (foto), Suzan Lamens en Ryan Nijboer in actie te zien tegen buitenlandse tennisprofs dan kan dat gratis. Wel moeten de toeschouwers bij de toegangspoort een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatieve testuitslag in combinatie met een legitimatiebewijs via de coronacheck app laten zien. Op het park zijn voldoende zitplaatsen om de veiligheid te kunnen waarborgen.

Het deelnemersveld bestaat uit spelers van India tot Zweden en Duitsland tot Japan. De ITF World Tennis Tour is een opstap voor beginnende profs, maar ook voor herintreders die na bijvoorbeeld een lange blessureperiode zijn weggezakt op de wereldranglijst.

Een goed voorbeeld van een succesvolle rentree is het verhaal van Lemoine. De voormalig nummer 137 van de wereld blies deze zomer nieuw leven in haar carrière en won maar liefst drie toernooien op rij. In Alkmaar, Den Haag en het grote ITF-toernooi in Amstelveen bleef de linkshandige Lemoine ongeslagen. Of ze haar ongeslagen status in Oldenzaal kan uitbreiden valt te bezien. De concurrentie is in ieder geval gewaarschuwd.

Wil je een bezoek brengen aan de Broekhuis Peugeot ITF World Tennis Tour Oldenzaal dan is dit het adres: Haerstraat 145 7573 PA Oldenzaal.

De wedstrijden in het hoofdtoernooi beginnen dinsdag 17 augustus. De maandag staat in het teken van kwalificatie.

Meer informatie, planning en uitslagen van het vrouwentoernooi vind je hier.

Meer informatie, planning en uitslagen van het mannentoernooi vind je hier.