HK180609 0295

Lootsma geeft zichzelf een vier sterren verjaardagscadeau

Vanaf dit jaar vallen de Nationale Ranglijsttoernooien (NRT) met vier sterren onder KNLTB Toptennis. Deze zomer kent een reeks van vijf toernooien in deze categorie. De vierde in de reeks was de REO SocioHypotheek NRT op de banen van Tennis- en padelvereniging Roden en Omstreken (afgekort REO), dat van maandag 9 tot en met zondag 15 augustus op het programma stond.

Niels Lootsma wist de REO SociaHypotheek NRT op zijn naam te schrijven. Op zijn 27ste verjaardag versloeg hij Deney Wasserman in de finale van het vier sterren toernooi overtuigend met 6-4 6-1.

De organisatie van het NRT in Roden kende daarmee de sterkst mogelijke finale. De eindstrijd van het evenement dat al 19 jaar bestaat ging immers tussen topseed Lootsma en het tweede reekshoofd Wasserman.

Lokale helden Jarno Jans en Sander Jans maakte het feest compleet. De broers wisten de titel in het dubbelspel op te eisen. Het als eerste geplaatste duo versloeg in de finale Rob van den Berg en Robin Grit met tweemaal 6-4.