Tallon Griekspoor Davis Cup Finals (2)

Haarhuis maakt selectie Davis Cupteam bekend

Captain Paul Haarhuis heeft de selectie van het TeamNL Davis Cupteam voor het duel tegen Uruguay bekend gemaakt. Haarhuis kiest voor deze ontmoeting voor Tallon Griekspoor (ATP-110), Botic van de Zandschulp (ATP-118), Robin Haase (ATP-219), Wesley Koolhof (ATP-16, dubbelspel) en Matwé Middelkoop (ATP-34, dubbelspel). Het Nederlands Davis Cupteam speelt op 18 en 19 september 2021 in Montevideo tegen Uruguay. De winnaar van dit duel plaatst zich voor de Davis Cup Qualifiers volgend jaar.

Paul Haarhuis: “Ik ben erg blij dat deze jongens zich weer beschikbaar stellen voor het team. Het is een pittige reis naar Uruguay en van hard court naar gravel vraagt ook veel van de jongens. Maar ze staan er weer en gaan er voor. Jean-Julien Rojer wil zich focussen om eerst weer topfit te worden en het restant van het tennis jaar goed af te sluiten. Daar past een zware trip met wisseling van ondergrond minder goed in, wat ik heel goed begrijp. Met Matwé hebben we een volwaardige vervanger. We willen mee blijven spelen op het hoogste niveau en onze plaats in de Wereldgroep behouden, dat is onze plek. Daarvoor moeten we winnen van Uruguay. Het zal een spannende ontmoeting worden, de dubbel zou wel eens beslissend kunnen worden. Maar ik heb er vertrouwen in dat we Uruguay kunnen verslaan.”

Wereldgroep

Het TeamNL Davis Cupteam verloor de ontmoeting met Kazachstan in maart 2020 en liep daardoor plaatsing voor de Davis Cup Finals mis. De Davis Cup wedstrijden zijn daarna in verband met de coronamaatregelen uitgesteld. TeamNL kan nu zich nu door winst op Uruguay handhaven in de Wereldgroep en daarmee de Davis Cup Qualifiers bereiken (voorjaar 2022). De winnaars van de Qualifiers plaatsen zich voor de Davis Cup Finals eind 2022.