HK210601 233

Dubbelteams weten hun route naar goed resultaat in New York

Nadat de organisatie van de US Open het speelschema in het enkelspel eerder al bekend had gemaakt weten nu ook de dubbelteams hun route naar een goed resultaat in New York. In zowel het mannen- als vrouwentoernooi staan veel landgenoten.

Het goede nieuws is dat Jean-Julien Rojer voldoende is hersteld van zijn coronabesmetting, die hij opliep tijdens zijn reis naar de Olympische Spelen in Tokio. De voormalig US Openkampioen vormt een paar met Wesley Koolhof. Het als tiende geplaatste team neemt het in de eerste ronde op tegen de sterke Rus Aslan Karatsev en Aleksandr Nedovyesov uit Kazachstan.

Matwé Middelkoop en Marcelo Arevalo reisden afgelopen week vol vertrouwen en een titel in de tas van Winston-Salem naar New York. Zij treffen in de openingsronde Steve Johnson en Sam Querrey. De Amerikanen hebben een wildcard op zak.

Robin Haase bleef in het enkelspel steken in de tweede kwalificatieronde, maar komt in het dubbelspel wel in het hoofdtoernooi in actie. Samen met Mackenzie McDonald treedt hij aan tegen Santiago Gonzalez en Andres Molteni.

Bekijk hier het complete speelschema van het mannendubbelspel.

Het vrouwendubbeltoernooi kent maar liefst vier teams met Nederlandse inbreng.

Wereldtoppers Demi Schuurs en Nicole Melichar zijn als vierde geplaatst en openen hun jacht naar de eindrondes met een duel tegen de Australische zusjes Rodionova.

Arantxa Rus, die in het enkelspel Belinda Bencic treft, komt samen met Viktoria Kuzmova de baan op om het op te nemen tegen Miyu Kato en Sabrina Santamaria.

Lesley Pattinama-Kerkhove redde het niet om zich in het enkelspel te kwalificeren, maar in het dubbelspel staat ze samen met Ivana Jorovic tegenover Ellen Perez en Kveta Peschke.

Rosalie van der Hoek heeft samen met Maria Camila Osoria Serrano ook een plekje weten te bemachtigen. Het gelegenheidsduo komt in actie tegen Danka Kovinic en Rebecca Peterson.

Bekijk hier het complete speelschema van het vrouwendubbelspel.

De US Open wordt gehouden van maandag 30 augustus tot en met zondag 12 september.

Alle wedstrijden zijn te volgen via Eurosport en de Eurosport Player.