Sam Schroder

Schröder is Wimbledonfinalist

Er zijn niet veel spelers die zich Wimbledonfinalist mogen noemen, maar sinds vandaag is daar één naam bijgekomen. Sam Schöder is in het onderdeel quads doorgedrongen tot de eindstrijd op het heilige gras in Londen. Hij versloeg tweede reekshoofd Andy Lapthorne in drie sets: 7-5 6-7(5) 6-3.

De 21-jarige Schröder bereikte zijn vierde Grand Slamfinale op rij. Dit jaar was hij zowel runner-up bij de Australian Open als op Roland Garros. Vorig jaar schreef hij in New York de US Open op zijn naam.

Om bij zijn eerste deelname op Wimbledon meteen met de titel naar huis te gaan, dient de Limburger zien af te rekenen met zijn rivaal en nummer één van de wereld Dylan Alcott. De Australiër was in de andere halve finale veel te sterk voor David Wagner.

Alcott is op Wimbledon titelverdediger en zette in de finales in Melbourne en Parijs Schröder de voet dwars.

De wedstrijden op Wimbledon zijn live te volgen via de Eurosport Player.