Aniek van Koot

Rolstoeltennis van hoog niveau op Nationale Kampioenschappen

Rolstoeltennis kent in Nederland een lange traditie en ook internationaal telt ons land al jaren mee. Veel partijen van hoog niveau worden dan ook verwacht tijdens de NK Rolstoeltennis, die van 2 tot en met 8 augustus op het Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen plaatsvinden.

Diede de Groot is niet van de partij, maar winnares van het laatste NK indoor en nummer drie van de wereld Aniek van Koot wel. De 30-jarige speelster uit Winterswijk is de topfavoriete.

Van Koot is drievoudig kampioen in het enkelspel. In 2013, 2014 en de indoor editie van 2020 won ze de titel.

Om een vierde trofee aan haar erelijst toe te voegen dient Van Koot zien af te rekenen met de ervaren  Jiske Griffioen en de jonge talenten Jinte Bos en Lizzy de Greef.

Het toernooi start in een poule. De nummer één en twee na de poulewedstrijden spelen de finale.

Mannen
In het mannenenkelspel zijn Maikel Scheffers en Tom Egberink (foto) de grote namen. Scheffers bemachtigde afgelopen winter zijn negende nationale titel, door in de finale Egberink het nakijken te geven.

Egberink was afgelopen zomer voor de eerste keer de beste op de buitenbanen van het NTC. De speler uit Hardenberg versloeg toen Ruben Spaargaren, die ook volgende week van de partij is.

Carlos Anker, Maarten ter Hofte en Robin Groenwoud zijn de anderen die rechtstreeks tot het hoofdtoernooi zijn toegelaten. Er komen twee spelers uit het kwalificatietoernooi.

Het hoofdtoernooi bestaat uit twee poules van vier spelers. De nummers één en twee uit elke groep plaatst zich voor de kruisfinales.

Andere categorieën
Naast het mannen- en vrouwenenkelspel wordt er in het dubbelspel gestreden. De jeugd tot en met 18 jaar spelen ook nog in een eigen categorie.

Kortom; volop actie tijdens de NK Rolstoel.

Meer informatie, planning en uitslagen vind je hier.