HK210601 192

Middelkoop bereikt dubbelfinale in Kitzbuhel

Matwé Middelkoop heeft samen met Roman Jebavy de eindstrijd van de Generali Open bereikt. Het als derde geplaatste koppel versloeg Pedro Martinez en Marc Polmans in een derde set matchtiebreak: 6-3 1-6 10-7.

Sinds 2016 heeft Middelkoop elk seizoen een ATP-titel weten te winnen. De teller van de 37-jarige Brabander staat inmiddels op negen toernooizeges.

Om een tiende titel aan zijn palmares toe te voegen dienen Middelkoop en Jebavy in Kitzbühel af te rekenen met Lucas Miedler en Alexander Erler. De Oostenrijkers zijn met een wildcard toegelaten tot het ATP 250-toernooi en verrasten in de halve finale het als eerste geplaatste duo Brkic/Cacic met 1-6 6-1 12-10.

De finale in het enkelspel gaat tussen Casper Ruud en Pedro Martinez.