HK201216 524

Lemoine ook de beste in Den Haag; Sels runner-up

Quirine Lemoine heeft de enkelspeltitel van de ITF World Tennis Tour The Hague powered by Burgersdijk Tennis gewonnen. Lemoine was vorige week bij het ITF-toernooi in Alkmaar ook al de glorieuze winnaars. Sels moest na zijn titel in Alkmaar ditmaal genoegen nemen met de tweede plaats.

Lemoine speelde pas haar tweede toernooi van het jaar en verloor nog geen partij. In de eindstrijd sloeg ze zich met 7-5 6-3 langs Panna Udvardy. De 22-jarige Hongaarse was het derde reekshoofd. De zeven jaar oudere Lemoine kwam het toernooi binnen als special exempt, omdat ze de finale in Alkmaar speelde en daardoor niet in de kwalificaties van het toernooi in Den Haag mee kon doen.

De linkshandige speelster uit Woerden is nu tien wedstrijden op rij ongeslagen. Ze verloor in al die partijen geen enkele set.

Het dubbelspel werd gewonnen door Iona Loredana Rosca en Marie Benoit. Het als tweede geplaatste duo versloeg met 6-7(5) 7-5 10-7 Maria Jose Portillo Ramirez en Udvardy in de finale.

Mannen
Sels, die binnenkort met Michaëlla Krajicek een kind verwacht, verkeert de laatste tijd ook in topvorm.

De 25-jarige Alphenaar was, in zijn tweede eindstrijd op rij, tegen Javier Barranco Cosano in de openingsset oppermachtig. De Nederlandse indoorkampioen, die één plek lager was ingeschaald dan de als vijfde geplaatste Spanjaard pakte de eerste set met 6-2.

Het tweede bedrijf werd éénrichtingsverkeer voor Barranco Cosano. Hij verloor maar één game: 6-1.

De beslissende set ging dezelfde kant op en Sels kon dat niet meer omdraaien. Barranco Cosano pakte de eindzege met 2-6 6-1 6-1.

De dubbeltitel in Den Haag ging naar Jesper de Jong en Bart Stevens. In de geheel Nederlandse eindstrijd versloegen zij Gijs Brouwer en Sels in straight sets: 6-3 6-4.