Quirine Lemoine

Lemoine lijkt onverslaanbaar en wint ook van Lamens

Wie stopt Quirine Lemoine? Dat lijkt de grote vraag sinds de speelster uit Woerden terug is op de tour.

Na de eindzeges in Alkmaar en Den Haag heeft Lemoine inmiddels ook de laatste vier van het ITF-toernooi in Amstelveen bereikt. In de kwartfinale van het sterk bezette Amstelveen Women's Open versloeg ze Suzan Lamens met 6-3 7-6(5).

Voorafgaand aan het Nederlands onderonsje in de kwartfinale rekende Lemoine in de openingsronde af met Richel Hogenkamp, van wie ze nog nooit eerder won. Een nieuwe primeur beleefde de 29-jarige linkshandige speelster een dag later tegen Xiyu Wang. De Chinese nummer 140 van de wereld, die als eerste was geplaatst, werd in twee sets overklast.

Lemoine komt terug van een moeilijke fase in haar loopbaan. Tijdens de coronaperiode deed ze de tennislerarenopleiding. Vorige maand maakte ze na ruim een jaar haar rentree in het profcircuit en is sindsdien 13 wedstrijden ongeslagen.

Voor een nieuwe finaleplek moet ze zien af te rekenen met Alexandra Cadantu. De Roemeense is de nummer 282 op de wereldranglijst.