HK210705 377

Historische Open Leidse Kampioenschappen toe aan 65ste editie

Vanaf dit jaar vallen de Nationale Ranglijsttoernooien (NRT) met vier sterren onder KNLTB Toptennis. Deze zomer kent een reeks van vijf van toernooien in deze categorie.

Het Boekweit | Olie Tennistoernooi in Hoorn is deze week in volle gang. De 65ste Open Leidse Kampioenschappen bij T.C. Roomburg start maandag 19 juli met de kwalificaties. De Reo NRT**** Open 2021 bij R.E.O., de Hyde Park NRT 2021 bij TV Hoofddorp en de Zorgfactory Dr. Van Leeuwentoernooi NRT**** 2021 bij L.T.C. Emmen volgen later.

De Open Leidse Kampioenschappen wordt al sinds 1955 op het park van TC Roomburg georganiseerd. Dat maakt dat dit nationale evenement behoort tot de oudste NRT-toernooien van ons land. Grote namen als Tom Okker, Betty Stöve, Michiel Schapers, Manon Bollegraf, en Mark Koevermans prijken onder anderen op de lijst met oud-winnaars.  

De laatste editie, die in 2019 werd gespeeld, werd gewonnen door Guy den Heijer en Danielle Harmsen.

Den Heijer is ook dit jaar van de partij en zal proberen zijn titel te verdedigen. De nummer negen van Nederland behoort op basis van ranking tot de toernooifavoriet in het mannenenkelspel. Den Heijer is in Leiden als eerste geplaatst. Niels Lootsma zal onderaan het schema op het lijntje van het tweede reekshoofd zijn naam terugvinden. Michiel de Krom en Daniel de Jonge completeren de top4 van de plaatsingslijst.

In het vrouwenenkelspel komt er sowieso een nieuwe winnares. Drievoudig kampioene Harmsen is dit jaar niet van de partij.

Diana Chehoudi voert het speelschema aan. Zij wordt op de voet gevolgd door de jonge Melissa Boyden, die onlangs in het kwalificatietoernooi voor de junioren op Wimbledon uitkwam. Perla Nieuwboer is het derde reekshoofd. Anouk Koevermans (foto) is als vierde ingeschaald en zou wel eens in de voetsporen van haar vader (winnaar in 1995) kunnen treden.

Woensdag 21 juli start het hoofdtoernooi. De twee dagen daarvoor staan in het teken van de kwalificaties. Er wordt in het hoofdtoernooi zowel in enkel- als dubbelspel gespeeld.

Naast het NRT-toernooi vindt ook een open toernooi plaats in de categorie 3 t/m 7.

Planning en uitslagen van de 65ste Open Leidse Kampioenschappen vind je hier.

Wil je een bezoek brengen aan het toernooi? Dan is dit het adres: TC Roomburg, Kanaalweg 60 in Leiden.