Aniek van Koot vuist

De Groot, Van Koot, Egberink en Schröder in actie op Wimbledon

De loting van het rolstoeltennistoernooi op Wimbledon heeft bepaald dat zowel Diede de Groot als Aniek van Koot in de openingsronde is gekoppeld aan een Britse speelster.

De als eerste geplaatste De Groot treft Lucy Shuker, terwijl Van Koot het moet opnemen tegen Jordanne Whiley.

De Groot was bij de laatste editie van het Londense Grand Slamtoernooi in 2019 runner-up. De nummer één van de wereld moest in de eindstrijd haar meerdere erkennen in Van Koot, die de titel overnam van haar landgenote. De Groot was destijds tweevoudig titelverdedigster.

Mochten de twee beste speelsters van Nederland elkaar op het heilige gras weer treffen dan zal dat in de halve finale zijn.

Yui Kamiji is het tweede reekshoofd en opent haar titeljacht tegen haar Japanse landgenote Momoko Ohtani, die haar debuut op Wimbledon maakt.

In het dubbelspel zijn De Groot en Van Koot de toernooifavorieten. Als titelverdedigers spelen zij in de openingsronde tegen het Zuid-Afrikaans/Britse duo Montjane/Shuker.

Mannen
In het mannenenkelspel is Tom Egberink de Nederlandse troef. De nummer acht van de wereld heeft van de All England Lawn Tennis Club een wildcard ontvangen. Stephane Houdet is zijn tegenstander.

In het dubbelspel is de Fransman ook zijn opponent. Egberink neemt dan plaats naast de Belg Joachim Gerard, terwijl Houdet met landgenoot Nicolas Peifer de baan deelt.

Quads
In het onderdeel quads is Sam Schröder in het onderste deel van het speelschema, bestaande uit vier spelers, ingedeeld. De US Openkampioen maakt zijn debuut op Wimbledon tegen Andy Lapthorne. De Brit is het tweede reekshoofd.

Het dubbelspel neemt één wedstrijd in beslag. Aan de zijde van Dylan Alcott neemt Schröder het op tegen het koppel Lapthorne/Wagner.

Alle wedstrijden zijn te volgen via de Eurosport Player.

Meer informatie, uitslagen en planning vind je hier.