HK200801 0030

Amstelveen Women’s Open schiet na jaar vertraging uit startblokken

De eerste editie van het Amstelveen Women’s Open gaat, na een jaar vertraging, maandag 5 juli dan eindelijk op het Nationaal Tennis Centrum van start.

Het debuut van het ITF-toernooi zou eigenlijk vorig jaar plaatshebben, maar daar stak corona een stokje voor. Zondag 11 juli is de eerste winnares van het met 60.000 dollar gedoteerde evenement bekend.

En dat zou zomaar een Nederlandse winnares kunnen zijn. Want zoals toernooidirecteur Kristie Boogert het in dit interview uitlegt is het internationale toernooi een belangrijke steun in de rug voor onze landgenoten. ‘Het niveau waar de Amstelveen Women’s Open toebehoort is een opstap naar de WTA Tour of een niveau voor sommige profs die hun plafond hebben bereikt. Als je tot de top van de wereld bij de jeugd behoort, is ons toernooi een mooie stap naar de opstart en de professionele tour van de WTA. Ik vind het daarom een belangrijk niveau om te hebben in Nederland.’

Richel Hogenkamp was de enige Nederlandse die op basis van ranking verzekerd was van een plaats in het hoofdtoernooi. De beschikbare wildcards werden door Boogert toebedeeld aan Suzan Lamens, Quirine Lemoine, die onlangs de ITF World Tennis Tour Alkmaar op haar naam schreef, Eva Vedder en de voor Amerika spelende Nikky Redelijk.

Via de kwalificaties is de kans groot dat er meer landgenotes aansluiten. Voor het kwalificatietoernooi kregen Lexie Stevens, Stephanie Visscher, Merel Hoedt, Gabriella Mujan en Anouk Koevermans van de organisatie een toegangsbewijs.

Xiyu Wang is de hoogstgeplaatste speelster in het hoofdschema. De Chinese nummer 140 van de wereld is in Nederland bekend van haar optreden in de Billie Jean King Cup eerder dit jaar in ’s-Hertogenbosch. Barbara Haas uit Oostenrijk zal het tweede reekshoofd zijn.

Een opvallende verschijning is Francesca Jones. De Britse heeft namelijk maar acht vingers en zeven tenen. Ondanks dit ongemak wist de 21-jarige speelster met haar talent en doorzettingsvermogen dit jaar haar Grand Slamdebuut op de Australian Open te maken en kwam ze ook op Wimbledon in actie.

De loting voor het hoofdschema is zondagavond op het NTC.

Meer informatie over het Amstelveen Women’s Open vind je hier.

Een livestream is vanaf maandag op toptennis.tennis.nl beschikbaar.