Ambitieuze Hyde Park NRT bouwt verder aan toekomstplannen

Vanaf dit jaar vallen de Nationale Ranglijsttoernooien (NRT) met vier sterren onder KNLTB Toptennis. Deze zomer kent een reeks van vijf toernooien in deze categorie. De middelste van het seizoen is het ambitieuze Hyde Park NRT op de banen van TV Hoofddorp, dat maandag 2 augustus van start gaat.

Wat vijf jaar geleden begon als NRT met één ster is inmiddels uitgegroeid tot evenement met de maximale vier sterren voor mannen en drie sterren voor vrouwen. Als het aan de hoofdsponsor en de vereniging ligt, zet deze groei onverminderd door. ‘Met Hyde Park hebben we een heel goede hoofdsponsor, die bezig is om in het gebied naast het tennispark een wooncomplex te bouwen waarbij er ook een belangrijke rol is weggelegd voor sport’, vertelt toernooidirecteur Sander Turnhout.

‘De vraag werd door de sponsor al snel op tafel gelegd wat er moet gebeuren om van het evenement een vijf sterren toernooi te maken. Dat kan natuurlijk niet, want dat is voorbehouden aan de nationale tenniskampioenschappen. Maar om toch door te groeien behoort een ITF World Tennis Tour toernooi in Hoofddorp op niet al te lange termijn wellicht wel tot de mogelijkheden.’

Maar voordat die plannen werkelijkheid worden concentreert Turnhout zich op het NRT-toernooi. ‘Toen we de mededeling van de KNLTB ontvingen dat er weer toernooien gehouden mochten worden, hebben we in samenspraak met TV Hoofddorp meteen gevraagd of we net als vorig jaar een upgrade van een ster konden krijgen. Dat lukte door het prijzengeld gelijk te houden, maar wel meer punten te verdelen. Vervolgens troffen we de uitdaging van nog maar een paar weken voorbereidingstijd.’

Volgens toernooidirecteur Turnhout is het belang van sterke NRT-toernooien groot. Zeker in coronatijd is het voor beginnende profs niet eenvoudig om in het buitenland te spelen. Zeker nu Duitsland maatregelen heeft genomen tegen personen die uit een risicogebied als Nederland komen.

Het Hyde Park NRT verwelkomt om die reden Igor Sijsling, Niels Lootsma en Zachary Eisinga met een wildcard. Guy den Heijer zal na Sijsling de hoogst geplaatste speler zijn. De speler van T.C. Nieuwerkerk is de nummer tien van Nederland.

Vorig jaar won Deney Wasserman de titel in het mannenenkelspel. Cindy Burger was de beste bij de vrouwen. Beide spelers staan dit jaar niet op de lijst. Burger is geblesseerd aan haar schouder en staat maanden aan de kant.

Het Hyde Park NRT start maandag 2 augustus met de kwalificaties. Het hoofdtoernooi begint woensdag 4 augustus. Alle wedstrijden zijn gratis te bezoeken.

Meer informatie planning en uitslagen vind je hier.