HK200206 552

‘Als ik ooit een tattoo laat zetten, dan zullen dat de Olympische ringen zijn’

Na 64 jaar keerde tennis in 1988 terug op de Olympische Spelen. Steffi Graf won dat jaar het Golden Slam. Iets onwerkelijks dat Novak Djokovic dit jaar kan evenaren door in Tokio een gouden plak te veroveren en vervolgens de US Opentitel te pakken. De Australian Open, Roland Garros en Wimbledon heeft de Serviër immers dit jaar al op zijn naam geschreven.

Nederland telt vier tennissers die strijden om het eremetaal. De afscheidnemende Kiki Bertens (single, vrouwendubbel- en mixdubbelspel), Demi Schuurs (vrouwendubbel- en mixdubbelspel), Wesley Koolhof (mannendubbel- en mixdubbelspel) en Jean-Julien Rojer (mannendubbel- en mixdubbelspel).

 

Voor Schuurs zijn de Olympische Spelen iets magisch, zo vertelde ze aan TENNiS Magazine. ‘Het is een droom. Ik vind dat de Olympische Spelen voor een sporter er gewoon bij horen. Dat wil je zeker één keer meemaken. Ik kan niet kiezen wat ik liever wil, een Grand Slamtitel of een Olympische medaille winnen.’

Schuurs groeide de afgelopen jaren uit tot een wereldtopper in het dubbelspel. Met verschillende partners won ze tot nu toe 14 WTA-titels. Haar hoogste mondiale ranking is plek zeven. Op de Grand Slamtoernooien is haar potentie er tot nu toe nog niet helemaal uitgekomen met ‘slechts’ één halve finaleplaats (Australian Open 2021).

Ze groeide op in een topsportgezin. Haar vader was een professionele handballer en is recordinternational. Broer Perr is profvoetballer bij Ajax. Sport is dus met de paplepel bij de 27-jarige Limburgse ingegoten. Bij het zien van de Olympische ringen krijgt Schuurs warme gevoelen. Haar debuut op het grootste sportevenement ter de wereld zal dan ook grote impact hebben. Een onvergetelijke herinnering. Zowel geestelijk als fysiek, want ze heeft het plan om haar deelname in Tokio voor altijd bij zich te dragen.

‘Ik heb nooit echt iets met tattoo’s gehad, maar heb altijd gezegd dat als ik er ooit één laat zetten, het de Olympische ringen zullen zijn wanneer ik mee mag doen aan de Spelen. Toevallig heb ik het daar pas nog over gehad. Wil ik dan de ringen in het zwart, of toch in kleur?’, vervolgde ze haar verhaal in TENNiS Magazine.

Of Schuurs daadwerkelijk ‘bedrukt’ aan het toernooi begint zullen we snel weten.  Het Olympische tennistoernooi in Tokio wordt gespeeld van zaterdag 24 juli tot en met zondag 1 augustus.