HK210602 325

Schuurs onderuit in spannende grasfinale Berlijn

Demi Schuurs en Nicole Melichar hebben de eindstrijd van het WTA 500-toernooi van Berlijn niet kunnen winnen.

Het was een finale die alle kanten op kon vallen. Het werd uiteindelijk de kant van Victoria Azarenka en Aryna Sabalenka. De Wit-Russinnen kwamen terug van een set achterstand en pakten met 4-6 7-5 10-4 de titel.

Schuurs en Melichar waren bij het Duitse grastoernooi als eerste geplaatst en kwamen als beste uit de startblokken. De openingsset werd middels één servicebreak binnengesleept.

De dominantie in de servicegames van beide teams bleef ook in het tweede bedrijf stand houden. Een beslissend punt bij 5-6 op de service van Schuurs werd door Azarenka met een rake servicereturn benut.

In de matchtiebreak maakten Schuurs en Melichar een paar foutjes en die werden door de als vierde ingeschaalde Azarenka en Sabalenka afgestraft. Het duo dat ook op de Olympische Spelen in Tokio hoge ogen wilt gooien snelde naar de 10-4 winst in de matchtiebreak en de titel van de Bett1 Open 2021.

De teller van de 27-jarige Schuurs blijft door de nederlaag op 14 toernooizeges staan.

Succes Hogenkamp
Aan de zijde van Valentini Grammatikopoulou heeft Richel Hogenkamp de finale van het ITF-toernooi in Stare Splavy gewonnen. Op het Tsjechische gravel versloegen ze bij het met 60.000 dollartoernooi met 6-3 6-4 het koppel Anshba/Detiuc.