HK210605 536

Rus naar eindstrijd in Bol

Arantxa Rus gaat de eindstrijd van de WTA Challenger in Bol spelen. In de halve finale versloeg ze Irina Bara overtuigend met 6-2 6-1.

In het Kroatische Bol wordt deze week een zogenoemd challengertoernooi voor vrouwen georganiseerd. Deze toernooicategorie valt net onder de WTA 250-serie, maar is weer groter dan een ITF World Tennis Tour. Er zijn maximaal 125 punten voor de wereldranglijst te verdienen.

Rus is in Bol als tweede geplaatst en neemt het in de finale op tegen Jasmine Paolini. De Italiaanse is de nummer drie van de plaatsingslijst en verschalkte in de andere halve finale topseed Anna Blinkova met 6-2 6-2.

In onderlinge ontmoetingen leidt de de 30-jarige Rus. De speelster uit Monster won in 2018 op gravel en in 2020 op hardcourt van de vijf jaar jongere speelster uit Bagni di Lucca.

Het wordt de tweede finale van het seizoen voor Rus. In mei was ze finaliste bij het ITF-toernooi in het Spaanse La Bisbal D'Emporda. Ondanks een matchpoint voor de Nederlandse nummer twee was het Irina Khromacheva die er met de hoofdprijs vandoor ging.

De finale in Bol staat voor zaterdagochtend 10.00 uur op de planning.

Mannendubbelspel
Bij het ATP Challengertoernooi in Bratislava heeft Sander Arends de finale van het dubbelspel bereikt. Aan de zijde van Luis David Martinez was hij met 6-4 6-1 te sterk voor het duo Jaziri/Rola.

In de strijd om de titel zijn Denys Molchanov en Aleksandr Nedovyesov de tegenstanders.