HK201216 272

Nieuw challengersucces voor Griekspoor

Het challengertoernooi in Bratislava is gewonnen door Tallon Griekspoor. In de finale van het met €66.640,- gedoteerde toernooi wees hij Sebastian Baez met 7-6(6) 6-3 terug.

In de tiebreak van de eerste set moest Griekspoor een setpunt voor zijn Argentijnse tegenstander wegwerken, waarna hij met drie punten op rij de openingsset naar zich toetrok.

In het tweede bedrijf plaatste Griekspoor de break op 3-3 en herhaalde dat bij 5-3, zodat hij voorkwam om zelf voor de titel te moeten serveren.

In Slowakije pakte de 24-jarige Griekspoor zijn tweede challengertitel van het seizoen. Eerder was hij in Praag al de sterkste. Met de eindzege verdiende hij 90 punten voor de wereldranglijst.

De nummer één van Nederland zal daarmee zijn persoonlijk beste ranking verbeteren naar 121.

Volgende week komt Griekspoor in Italië in actie. Bij het challengertoernooi van Forli opent hij tegen een qualifier.

Succes in dubbelspel
Sander Arends ging aan de zijde van Luis David Martinez in de finale in Bratislava in twee sets onderuit. Het koppel Molchanov/Nedovyesov was met 7-6(5) 6-1 te sterk.

In het dubbelspel van het challengertoernooi in Almaty, Kazachstan, wist Jesper de Jong de titel te pakken. Samen met Vitaliy Sachko versloeg hij het koppel Manafov/Tyurnev met 7-6(4) 6-1.