Jesper De Jong NK 2

De Jong dendert naar eerste challengerfinale

Jesper de Jong is bezig aan een geweldig toernooi in Almaty, Kazachstan. De Hoofddorper bereikte via het kwalificatietoernooi de finale. Het wordt de eerste eindstrijd in het enkelspel van een challengertoernooi voor de 21-jarige De Jong.

In de halve finale rekende hij met 6-4 7-6(3) af met Mirza Basic. De zege op de 29-jarige voormalig top100-speler uit Bosnië en Herzegovina betekende voor De Jong de zesde straight sets overwinning op rij. Zowel in de twee kwalificatierondes als in het hoofdschema stond hij nog geen enkele set af.

Om de grootste titel uit zijn nog jonge carrière te winnen, dient De Jong af te rekenen met Marcelo Tomas Barrios Vera. De Chileen sloeg binnen het uur nummer één van de plaatsingslijst Andrey Martin met 6-3 6-0 van de baan.

De finale staat gepland op zaterdag om 10.30 uur Nederlandse tijd.

De vroege vogels kunnen via deze livestream de wedstrijd bekijken.