Sam Schroder (1)

Alcott houdt Schröder af van nieuwe Grand Slamtitel

De Roland Garrosfinale in het onderdeel quads tussen Dylan Alcott en Sam Schöder is gewonnen door Alcott. De Australiër greep met 6-4 6-2 de titel.

In de herhaling van de finale op de Australian Open was het de 21-jarige Nederlander die het beste uit de startblokken kwam. Schröder kwam met 3-1 en 4-2 voor te staan. De als eerste geplaatste Alcott begon vanaf dat moment minder fouten te maken en kreeg steeds meer grip op het krachtige spel van de Nederlander.

De volgende vier games vielen de kant op van Alcott, waardoor de openingsset alsnog met 6-4 naar de nummer één van de wereld ging.

Het creatieve spel van Alcott werd steeds meer met vertrouwen gevoed. De Australiër kende geen problemen in de tweede set en haalde deze dan ook met 6-2 binnen.

In totaal heeft Alcott nu 13 Grand Slamtitels op zijn palmares staan. Drie daarvan behaalde hij in Parijs. Schröder was vorig jaar de beste op de US Open. Dat is tot nu toe zijn enige titel op een major.

Dubbelspel
De eindstrijd van het dubbelspel verloren Schröder en Alcott samen van Andy Lapthorne en David Wagner. De Brits/Amerikaanse combinatie was met 7-6(1) 4-6 10-7 te sterk.