Kiki Bertens en Demi Schuurs Olympische Spelen Nederland TeamNL

6 tennissers beschikbaar voor Olympische Spelen in Tokyo

De KNLTB heeft vandaag bekend gemaakt welke spelers kunnen uitkomen voor Nederland op de Olympische Spelen in Tokyo. Kiki Bertens, Demi Schuurs, Wesley Koolhof, Jean-Julien Rojer, Robin Haase en Matwé Middelkoop hebben voldaan aan de IOC en NOC-eisen en zijn beschikbaar om voor TeamNL te strijden om de Olympische medailles.

De KNLTB heeft 6 tennissers ingeschreven voor deelname aan de Olympische Spelen in Tokyo. Kiki Bertens doet mee in het enkelspel en in het dubbelspel met Demi Schuurs. Wesley Koolhof en Jean-Julien Rojer vormen samen een dubbel, net als Robin Haase en Matwé Middelkoop. Deelname aan het gemengd dubbel is nog een mogelijkheid voor 2 teams, dat wordt vastgesteld ter plekke op 27 juli. Komende dinsdag is de deadline voor inschrijving voor de singel en de dubbel. Kort daarna wordt bekend welke teams zich daadwerkelijk hebben gekwalificeerd.

Update 1 juli: Robin Haase en Matwé Middelkoop staan 4e reserve in de herendubbel.

Jacco Eltingh, technisch directeur KNLTB: “Deze 6 tennissers zijn op dit moment de beste spelers van NL die aan de IOC en NOC-eisen voldoen. Kiki voor het enkelspel en alle 6 voor het dubbelspel. Met deze spelers hebben we de kwaliteit in huis om mee te doen om de medailles. Het is een eer om voor je land uit te komen en ik weet zeker dat ze de volle 100% zullen geven in Tokyo. De spelers kijken er al lang naar uit en hun geduld is op de proef gesteld. Ik hoop vooral dat ze ook genieten van dit bijzondere sportevenement, hoewel dit natuurlijk unieke Spelen gaan zijn in verband met alle coronaprotocollen eromheen.”

De nominaties voor de Paralympische Spelen zijn ook bekend. Diede de Groot, Aniek van Koot, Maikel Scheffers, Tom Egberink, Ruben Spaargaren, Carlos Anker, Niels Vink en Sam Schröder voldoen aan eisen en zijn ingeschreven om Nederland te vertegenwoordigen in Tokyo.