HK190609 107

Griekspoor wint na slijtageslag titel in Praag

Het challengertoernooi in Praag heeft een Nederlandse winnaar. In de eindstrijd was Tallon Griekspoor te sterk voor Oscar Otte. De 24-jarige speler uit Nieuw-Vennep kwam op cruciale momenten terug van een achterstand en won met 5-7 6-4 6-4.

Griekspoor speelde in de Tsjechische hoofdstad zijn vijfde challengerfinale. In Tampere (2018) en Banja Luka (2019) wist hij ook de titel te winnen.

In de openingsset was een break in de twaalfde game fataal. Serviceverlies van Griekspoor betekende direct ook de 7-5 setwinst voor Otte. De Noord-Hollander toonde zijn frustratie en reageerde dat af op zijn racket.

In het tweede bedrijf leverde Griekspoor vroeg zijn servicegame in, maar wist de schade direct te pareren en voorkwam daarmee een 4-1 achterstand. Sterker nog; gesteund door de re-break denderde hij door naar een 5-3 voorsprong. Waarna hij bij 5-4 de set op eigen service binnensleepte en een beslissende set afdwong.

Beslissende set
De derde set was nog maar goed en wel begonnen of Griekspoor keek opnieuw tegen een achterstand aan. Otte brak de Nederlandse nummer één in zijn eerste servicegame en sloeg nu wel een gaatje van drie games: 3-0.

Griekspoor gaf zich zeker nog niet gewonnen. Hij brak terug en verkleinde de achterstand tot 3-2. Het momentum  leek van korte duur, want vervolgens leverde hij zijn opslaggame in. Maar opnieuw bleef Griekspoor aanklampen door zijn returngame te winnen en de stand vervolgens gelijk trok: 4-4.

In de slijtageslag leek Griekspoor fitter dan zijn drie jaar oudere tegenstander uit Köln, die steeds meer fouten begon te maken. Griekspoor bleef koel en serveerde bij 5-4 soepel naar zijn derde toernooiwinst.

Na de finale konden Griekspoor en Otte carpoolend naar Heilbronn. Bij dit challengertoernooi komende week in Duitsland neemt Griekspoor het in de eerste ronde op tegen de als tweede geplaatste Yannick Hanfmann, terwijl Otte nummer één van de plaatsingslijst Jiri Vesely treft.